SILENT WINTER

Οι Silent Winter θυμίζουν παλιά κλασσικά σχήματα της ευρωπαικής power metal σκηνής, με riff που σου κολλάνε στο μυαλό, σε συνδυασμό μάλιστα με τη χαρακτηριστική φωνή του Mike Livas.  Στις 23 Νοεμβρίου θα βρεθούν στην Αθήνα για ένα και μοναδικό live στο Remedy club (δελτίο τύπου) μαζί με τους Floating Worlds και HeavenBlack. Η Ειρήνη Νόση απευθύνει τις ερωτήσεις της στον κιθαρίστα του σχήματος, Κυριάκο Μπαλάνο, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις δραστηριότητες των SW.

Χαιρετισμούς από την Αθήνα!! Πώς γεννήθηκαν οι Silent Winter, πίσω στο 1995;
Χαιρετισμούς από Βόλο! Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη σας. Οι Silent Winter δημιουργηθηκαν το 1995, σε μια εποχή που μεσουρανούσε το ευρωπαϊκό power metal, απο παιδιά 17-18 χρόνων, τότε, που αγαπούσαν πραγματικά αυτή τη μουσική ,το έκαναν με την ψυχή τους, σε μια τελείως διαφορετική εποχή από σήμερα.  Με δύσκολες συνθήκες, κάνοντας πρόβες σε δωμάτια σπιτιών, παλιές αποθήκες για στούντιο, με ελάχιστο εξοπλισμό. Διαθέτοντας, όμως, χρήμα και χρόνο, καταφέραμε να κατέβουμε στην Αθήνα και να γράψουμε τα 2 demo μας, το 1995 και 1996 αντίστοιχα.
 
Ποιά ήταν η αφορμή για την επανασύσταση του συγκροτήματος και την δημιουργία της καινούργιας σας δουλειάς;
Η αφορμή ήταν η επανεκτέλεση ενός τραγουδιού, που υπήρχε στο  demo  “War of an Angel’’, το “Far Away”, και η συνάντηση μου με τον παλιό γνώριμο, από τις τότε εποχές, drummer Γιάννη Αντωνόπουλο, οπότε και αποφασίσαμε να μην μείνουμε μόνο σε μια επανεκτέλεση, αλλά να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, όπως και έγινε.



Το εξώφυλλο του album διαθέτει έντονο το αρχαιοελληνικό στοιχείο, και οι φιγούρες δείχνουν να υποτάσσονται στον «Σκεπτόμενο» του Rodin. Σε ποιό βαθμό δώσατε προσοχή σ’ αυτό το γεγονός;
Υπάρχει μια τριλογία τραγουδιών, μέσα στο άλπουμ, η οποία βασίζεται στην κόλαση του Δάντη και στους κύκλους της κολάσεως, όπου αναφέρεται ο ποιητής, εξ’ου και ο τίτλος του άλμπουμ. Το άγαλμα του «Σκεπτόμενου» ανθρώπου, βρίσκεται στο πασίγνωστο γλυπτό, που απεικονίζει την πύλη της κόλασεως. Οπότε κάναμε έναν συνδυασμό στο εξώφυλλο, θέλοντας να δείξουμε την απεικόνιση του ανθρώπου που διαλογίζεται το πεπρωμένο του και κανει εναν απολογισμό της ζωής του, πριν εισέλθει στις πύλες.

Στην εισαγωγή του “Circles of Hell”, αλλά και στο κομμάτι “Silent Cry” με τα γυναικεία φωνητικά, διακρίνει ο ακροατής το συνδυασμό orchestral χαρακτήρα. Ήταν ένα προσωπικό ρίσκο το να συνδυάσετε την power metal με τα συγκεκριμένα στοιχεία;
Δεν ηταν ρίσκο , απλώς θέλαμε να βγάλουμε και κάποιες άλλες πτυχές της μουσικής μας, χωρίς βέβαια να ξεφεύγουμε από την βασική μας δομή. Εξάλλου, το συμφωνικό power metal είναι κι αυτό ένα παρακλάδι της μουσικής που ακούμε αρκετά.



Tί ρόλο παίζουν οι «μουσικές ταμπέλες» στη σύνθεση της μουσικής σας; Υπάρχουν μεν κλασσικές επιρροές από Helloween, Stratovarius, αλλά και μια στροφή προς στοιχεία των Judas Priest, Iced Earth στην τελευταία σας δουλειά.
Δε βάζω ποτέ ταμπέλες στη μουσική που γράφω. Γράφω τραγούδια που πρώτα ικανοποιούν εμένα ακουστικά, σα να ήταν ένας δίσκος που θα μου άρεσε να αγοράσω. Προσπαθούμε να δώσουμε στον ακροατή του συγκεκριμένου είδους, και όχι μόνο, μια  άρτια νοσταλγική διάθεση του παρελθόντος, με ακούσματα με τα οποία μεγαλώσαμε, και τελικά, αγαπήσαμε.
                             
Ποιά ήταν η ανταπόκριση του εγχώριου κοινού στα πρόσφατα φεστιβάλ που παρευρεθήκατε, όπως στο “Golden Rules Festival” στο Βόλο?
Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να αγκαλιάζει το συγκρότημα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είδαμε ότι χτίζουμε, πλέον, το δικό μας κοινό, και αυτό το καταλάβαμε εμφανέστατα στο φεστιβάλ που έγινε τον Οκτώβρη στο Βόλο, με ένα κοινό αρκετά ένθερμο απο κάτω. Γι΄αυτό το λόγο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα ξεχωριστά, που άκουσε, ακολούθησε η έστω ξόδεψε ένα ποσό από την τσέπη του, για να ενισχύσει τη μπάντα.



Ποιοί οι στόχοι και τα όνειρα της μπάντας για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες;
Το άλμπουμ είναι φρεσκότατο, οπότε ο μόνος στόχος τώρα είναι να μπορεσουμε να το διαφημίσουμε με κάποια επιλεκτικά και συγκεκριμένα live στην Ελλάδα ή, ακόμα, και στο εξωτερικό, αν υπάρχουν οι ανάλογες προτάσεις. Στο θεμα συνεργασίας δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί, συνήθως, αυτό το σκεφτόμαστε όσο γράφουμε νέα κομμάτια και αναλόγως πράττουμε.

Στις 23 Νοέμβρη θα εμφανιστείτε μαζί με τους Floating Worlds και τους Heavenblack στο Remedy, ποια τα σχέδια σας για την βραδιά;
Στην ουσία αυτη η βραδιά θα είναι μια παρουσίαση 2 νέων άλμπουμ για πρώτη φορά στην Αθήνα, των Floating worlds και των Silent winter, ενσωματώνοντας ένα πολύ αγαπητό σχήμα των Αθηναίων, τους Heavenblack. Θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να περάσετε μια βραδιά που θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεμάτη δύναμη και μελωδίες και απο τα τρία γκρουπ. Από  την πλευρά μας,  θα ακούσετε τραγούδια από το πρώτο μας EP “The War is Here”, καθώς και, όλο σχεδόν, το “The Circles of Hell”. Περιμένουμε την υποστήριξη σας για όλα τα γκρουπ, να είστε όλοι  στο Remedy club, να γνωριστούμε απο κοντά και να περάσουμε μια όμορφη βραδιά.

695

Avatar photo
About Ειρήνη Νόση 15 Articles
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε. Πρωτάκουσε heavy metal και έκανε τα πρώτα της head banging, ήδη από το δημοτικό, χάρη στα μεγαλύτερα αδέλφια της. Αργότερα, στο πανεπιστήμιο, όπως όλοι αναζητούμε τρόπους έκφρασης, ασχολήθηκε με τη jazz και τη rhythm’n’blues… αλλά το μικρόβιο της metal σκηνής ήταν αυτό που τελικά την κέρδισε.