MOSQUITO

Ζούμε σε εποχές, που το gothic rock έτσι όπως το ζήσαμε και το αγαπήσαμε, έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Αλλά το “σχεδόν”, είναι μία μεγάλη λέξη και κάνει τη διαφορά. Όσο μπάντες σαν τους δικούς μας MOSQUITO το αγαπούν και το στηρίζουν με τις “μουσικάρες” τους, το goth δεν θα “πεθάνει” ποτέ. Οι Lupe, James, Jare και Aro Raven, δεν είναι μόνο οι τέσσερις μουσικοί πίσω από το όνομα MOSQUITO, αλλά και οι διοργανωτές του dark/goth festival που γίνεται θεσμός, με τίτλο The Low Sun Fest. Ας μας τα πουν καλύτερα όμως οι ίδιοι!

Καλησπέρα παίδες! Βρισκόμαστε ένα σχεδόν δύο μήνες πριν το “The Low Sun Festival Vol. 2” και νομίζω είναι η πιο ιδανική εποχή να συστηθείτε στον κόσμο του Rockway. Ποιοι είναι οι Mosquito και ποια είναι η ιστορία τους μέχρι σήμερα?
Καλησπέρα και από εμάς! Είμαστε μία hard goth μπάντα, όπως μας αρέσει να αποκαλούμε τη μουσική μας. Ξεκινήσαμε το 2014, όπου κυκλοφορήσαμε και το πρώτο μας demo. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο μας άλμπουμ με τίτλο “Interlacing Eternity”. To line up της μπάντας είναι: Lupe στα φωνητικά και στα πλήκτρα, James και Jare στις κιθάρες και εγώ, Aro Raven τύμπανα,πλήκτρα,μπάσο και πιάνο. Για τα lives, έχουμε μαζί μας τον John Morris, είτε στα τύμπανα είτε στο μπάσο.



Το όνομα Mosquito, πώς προέκυψε; Έχει κάποια σχέση με κάποιον τίτλο ή στίχο (όπως για παράδειγμα το “Muscoviet Mosquito” των Clan Of Xymox), από τραγούδι που είναι σημαντικό για εσάς ή κρύβεται μία άλλου είδους ιστορία πίσω του;
Aro : Η ιστορία ειναι πολύ πιο απλή στην πραγματικότητα. Όταν ήμουν περίπου 10 χρονών, άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου τη λέξη Mosquito. Τη θεώρησα πολύ εύηχη και σκέφτηκα οτι μία μέρα θα δημιουργήσω μία μπάντα με το όνομα Mosquito, κι έτσι συνέβη. Παρεπιπτόντως, κομματάρα το “Muscoviet Mosquito”!



Ακούγοντας το demo “Colorless” του 2014, αλλά και το ντεμπούτο album “Interlacing Eternity” του 2017, μου φέρατε στο μυαλό αυτόματα τους αγαπημένους μου Love Like Blood. Είναι όντως μία μεγάλη επιρροή των Mosquito ηχητικά; Ποιοί άλλοι καλλιτέχνες πιστεύετε πως έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;
Aro : Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, προσωπικά δεν είχα ακούσει ποτέ στη ζωή μου Love Like Blood μέχρι και πρόσφατα. Όπως νομίζω και τα υπόλοιπα παιδιά, αφού είχαν μικρή επαφή με το gothic rock/darkwave οταν ξεκινήσαμε. Προερχόμαστε όλοι απο πολύ διαφορετικά μουσικά backgrounds. Εγώ μεγάλωσα με Sisters of Mercy και Fields of the Nephilim, παρ’όλα αυτά, θεωρώ πως οι μεγαλύτερες επιρροές μου βρίσκονται στο κλασικό heavy metal, στο black και ιδιαίτερα στο doom death, ένα είδος που υπεραγαπώ.

Έχω λατρεία στους My Dying Bride, Tiamat, Theatre of Tragedy κλπ. Όσο για τα υπόλοιπα παιδιά, έχουν πολλές και ποικίλες επιρροές, με βάσεις απο το heavy metal και progressive rock μεχρι το thrash και το power. Αυτή η έντονη διαφορετικότητα ανάμεσά μας, γεννάει το αποτέλεσμα Mosquito.



Κάθε συστατικό του “Interlacing Eternity” album σας, φέρει μία εντελώς 90’s goth rock σφραγίδα, καθώς θα μπορούσε εύκολα να έχει κυκλοφορήσει το 1997 και όχι το 2017-κάτι που εγώ προσωπικά το βρίσκω συναρπαστικό. Πιστεύετε πως το gothic rock όπως το μάθαμε και το αγαπήσαμε, “πέθανε” πριν το 2000;
Aro : Θα έλεγα πως έχει διαφοροποιηθεί. Το σίγουρο είναι πως έχουν αλλάξει πολύ οι παραγωγές. Ο αναλογικός ήχος των 90’s, δεν είναι κάτι που βλέπεις πλέον, γι’ αυτό το λόγο κι εμείς προτιμήσαμε μία πιο “οργανική” παραγωγή στο δίσκο μας. Και είναι κάτι που μας αρέσει πολύ.

Το album κυκλοφόρησε από τη Βραζιλιάνικη “Deepland Records”. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Είστε ευχαριστημένοι από το label;
Lupe: Ήρθαμε σε επαφή με την εταιρία μέσω του demo μας (“Colorless”), το οποίο έφτασε στ’ αυτιά τους. Συγκεκριμένα, επικοινώνησα αρχικά με τη Nanda, συνεργάτη της Deepland και τελικά με τον Marcelo, που ειναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.



Εκτός από μπάντα, είστε και διοργανωτές του νεοσύστατου dark/goth φεστιβάλ “The Low Sun”, που ξεκίνησε με επιτυχία το καλοκαίρι του 2018.Πότε και πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα και πώς κατάφερε να υλοποιηθεί;
Lupe: Σκεφτήκαμε ότι θα θέλαμε να υπάρχει ένα ετήσιο φεστιβάλ, αφιερωμένο στο darkwave ήχο. Μέχρι και το 2018, είχε δημιουργηθεί μία πολύ όμορφη συνεργασία με το Λεωνίδα Σκιαδά και το Death Disco, οπότε και το 1ο “Low Sun Festival”, κατάφερε να γίνει πραγματικότητα τον Ιούνιο του 2018.

Δύο λόγια για το επερχόμενο “The Low Sun Festival Vol. 2”;
Lupe: Θα βρεθούμε επί σκηνής με δύο πολύ αξιόλογες μπάντες, τους Grey Gallows, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πέρυσι το πρώτο τους full length album, “Tears”, απο την Club records και θα έρθουν από την Πάτρα να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, και τους Αθηναίους Cold Remembrance (“Visions From A World Apart”, 2017), με τους οποίους θα έχουμε τη χαρά να βρεθούμε για δεύτερη φορά μαζί, επί σκηνής. Όπως και πέρυσι, θα είναι μία γιορτή αφιερωμένη στο σκοτεινό ήχο και σας περιμένουμε όλους.



Στο επίσημο site σας, δηλώνετε πως ετοιμάζεστε για το επόμενο album. Πόσο κοντά είναι η υλοποίηση και η κυκλοφορία του;
Aro : Υπάρχει αρκετό έτοιμο υλικό, κάποια απο τα νέα κομμάτια θα ακούσετε και στο επερχόμενο “Low Sun Festival”, αλλά δεν έχουμε κάποια ηχογράφηση προγραμματισμένη ακόμα. Με την έναρξη των ηχογραφήσεων, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεστε στον ήχο σας ως “hard goth”. Πιστεύετε πως χρειάζεται το “hard” στην περιγραφή του, λόγω των 20 ετών που έχουν περάσει από τότε που μπαντάρες όπως οι Love Like Blood, Dronning Maud Land, Giants Causeway και Dreadful Shadows, έπαιζαν αυτόν τον gothic rock ήχο, αλλά χωρίς τον “σκληρό” προσδιορισμό;
Aro : Βάλαμε αυτόν τον προσδιορισμό στον ήχο μας, καθαρά επειδή “φλερτάρουμε” πολύ με το metal, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο δίσκο μας.



Μπορείτε να μου αναφέρετε 4 μουσικά albums (ένα ο καθένας σας), που δεν μπορείτε να ζήσετε (κυριολεκτικά) χωρίς αυτά;
Aro : Αν και είμαι σίγουρος ότι ένα και μοναδικό άλμπουμ δεν είναι αρκετό για κανέναν μας, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε! Εγώ θα έλεγα το “Light At The End Of The World”, των My Dying Bride.

Lupe: “Animals”/Pink Floyd.

James: “Division Bell”/Pink Floyd

Jare: “Seventh Son Of A Seventh Son”/Iron Maiden

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Πείτε ό,τι θέλετε στους fans σας και τους φίλους του Rockway.
Dear gothers, mark the date! 15/6, “The Low Sun Festival Vol.2” @ Death Disco!
…Let the Rain Fall…

326

Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.