SUNNATA

Τρία albums χρειάστηκαν να κυκλοφορήσουν οι rockers Sunnata από την Βαρσοβία, πριν να πάρουν την απόφαση να επισκεφτούν την Ελλάδα φέτος, για δύο ζωντανές εμφανίσεις που, αναμφισβήτητα, θα κάνουν αίσθηση. Η πρώτη θα λάβει χώρα στο Death Disco (Αθήνα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019) και η δεύτερη στο Rover Bar (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019). Μαζί τους σ’ αυτές τις συναυλίες, θα είναι και οι συμπατριώτες τους Weedpecker, για να χαρίσουν στους Έλληνες θεατές μία εξωπραγματική, μοναδική rock εμπειρία. Με αφορμή αυτό το event και την τελευταία τους κυκλοφορία “Outlands”, η Δικαία Οικονομάκη συζήτησε μαζί με τους Sunnata για τις επερχόμενες εμφανίσεις τους και για άλλα ενδιαφέροντα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Καλησπέρα σας! Χαρά μου να συνομιλώ μαζί σας! Πείτε μου τι σημαίνει Sunnata;
Καλησπέρα και σε σένα! Χαιρόμαστε κι εμείς γι’ αυτή την κουβέντα. Το όνομά μας, προέρχεται από την σανσκριτική λέξη “shunyata”, που σημαίνει κενότητα. Η Βουδιστική κατάσταση, κατά την οποία ένα άτομο αποβάλλει το “εγώ” του και κάνει το πρώτο βήμα προς την nirvana.



Ας μιλήσουμε λίγο για την τελευταία σας κυκλοφορία “Outlands”. Η μουσική σας συνδυάζει stoner/grunge rock και sludge metal, δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα, παραπανίσια επιθετικότητα. Πείτε μου μερικές λεπτομέρειες για την διαδικασία  παραγωγής αυτού του album, σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές σας.
Το “Outlands” είναι περισσότερο βασισμένο στον ρυθμό, σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους μας. Η βάση του, είναι γραμμένη με το rhythm section (drums, μπάσο, κρουστά). Έπειτα, προσθέσαμε τις κιθάρες και τα φωνητικά. Γι’ αυτό και το τελικό αποτέλεσμα έχει έντονη tribal/πρωτόγονη, ψυχεδελική ατμόσφαιρα.

Η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά, έλαβε αρκετά καλές κριτικές. Αυτό σας χαροποιεί μόνο ή και σας αγχώνει για το επόμενό σας βήμα;
Μας χαροποιεί μόνο. Δεν φοβόμαστε για την επόμενή μας κίνηση. Το επόμενό μας album είναι στα σκαριά και για άλλη μία φορά προκαλούμε τους εαυτούς μας, να γράψουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θ’ ακούγεται ακόμη ή το αν θα είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες ηχογραφήσεις μας.

Θα είναι…. όπως θα θέλουμε να είναι.



Θα έλεγα ότι το “Outlands” είναι το breakthrough album σας. Ισχύει;
Έχεις δίκιο. Το “Outlands”, μας έδωσε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας. Ωστόσο, το μονοπάτι που διαλέξαμε, δεν είναι το πιο εύκολο. Δεν είμαστε άλλη μία τυπική stoner rock μπάντα. Όταν διαρκώς πειραματίζεσαι, ψάχνεσαι και δοκιμάζεις νέα πράγματα, δεν είσαι άμεσα προσβάσιμος.  Γι’ αυτό και οι ακροατές μας συνήθως εκπλήσσονται, μερικές φορές εντυπωσιάζονται, αλλά συνήθως χαίρονται με τη μουσική μας. Θέλουμε να παρουσιάζουμε κάτι καινούριο και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εξερευνούν μουσικούς ορίζοντες, που συνήθως δε θα εξερευνούσαν.

Το αγαπημένο μου τραγούδι από το νέο σας album είναι το “Gordian Knot”, που συνδυάζει stoner, punk και grunge rock. Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο τραγούδι;
Η μόνη μας σταθερά είναι η αλλαγή! Η ιδέα ήρθε αυθόρμητα, χωρίς κάποιο μεγάλο σχέδιο ή προετοιμασία. Απλά σκεφτήκαμε πως αυτά τα μουσικά θέματα, συνδυάζονται ωραία σε ένα τραγούδι. Έτσι αναμεμειγμένα, σαν “Γόρδιος Δεσμός”.



Γιατί πιστεύετε πως η stoner rock σκηνή έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής την τελευταία δεκαετία;
Γιατί στους ανθρώπους αρέσει να χαλαρώνουν. Είναι ένας τρόπος φυγής. Δεν έχουν σημασία οι λόγοι. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να τους πάρουμε από το χέρι και να τους οδηγήσουμε σε ένα ταξίδι.

Δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ ζωντανή εμφάνισή σας. Πως θα τις περιγράφατε;
Είμαστε περισσότερο δυναμικοί στα live shows μας. Έλα, και θα το εξακριβώσεις.



Θα επισκεφτείτε την Αθήνα και θα δώσετε μια συναυλία στην Death Disco στις 7 Μαρτίου, μαζί με τους Weedpecker. Είναι η πρώτη σας φορά στην Ελλάδα;
Ναι, ερχόμαστε για πρώτη φορά και ανυπομονούμε γι’ αυτήν την συναυλία. Έχουμε ακούσει πολλά καλά λόγια για την ελληνική stoner σκηνή και είμαστε σίγουροι ότι θα διασκεδάσετε και θα “τριπάρετε” μαζί μας, το ίδιο και περισσότερο.

Πώς θα πείθατε τους Αθηναίους να έρθουν στη συναυλία σας;
Δεν είμαστε οι καλύτεροι στο να πουλάμε τη μουσική μας, αλλά ας πούμε πως εάν σας αρέσουν τα σκοτεινά, εκστασιασμένα, ψυχεδελικά ταξίδια, από Πολωνικά stoner/doom συγκροτήματα, τότε οι Sunnata και οι Weedpecker, έχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.



Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτήν τη συζήτηση. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας.
Ευχαριστούμε!
Let there be noise!

260

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!