MURDER ANGELS

Τα τελευταία 6 χρόνια, γεννήθηκαν, δραστηριοποιούνται στην Λάρισα και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής heavy metal σκηνής. Είναι οι Murder Angels των δύο ολοκληρωμένων δίσκων, είναι οι συνοδοί των Artillery και των Jag Panzer στα επερχόμενα lives τους, ενώ έχουν, ήδη, μοιραστεί την σκηνή με τους Destruction, τους Hellstar, τους Flotsam and Jetsam και τους The Three Tremors.

Η σύλληψη της “ιδέας” των Murder Angels πότε ξεκίνησε, πότε υλοποιήθηκε και από ποιους; Ένα μικρό bio θα μπορούσατε να μας δώσετε;
Καλησπέρα από Murder Angels. Η ιδέα της μπάντας ξεκίνησε από τον Δημήτρη Τζιούρτζεκ (κιθάρα) και από τον Τόλη Μέκρα (φωνητικά) το 2012. Έπειτα, συμφωνήσαμε και με τον Βαγγέλη Δέλκο να ξεκινήσουμε τη δημιουργία των Murder Angels, με την εύρεση του ονόματος από το Βαγγέλη, λόγω της μεγάλης εκτίμησης στους θρυλικούς Death SS. Το αρχικό line up ήταν με τον Τόλη στο μπάσο, στα φωνητικά τον Χρήστο Μητρολιό και στα drums τον Κώστα Αθανασίου, ηχογραφώντας το πρώτο μας demo, “Haunted by darkness”.

Το 2015 με την αποχώρηση των δύο παραπάνω μελών, ανέλαβε να καλύψει τη θέση του τραγουδιστή ο Τόλης, τη θέση του μπάσου ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και τα drums ο Μιχάλης Ζουναράκης. Το 2016, κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας ντεμπούτο Murder Angels και την επόμενη ακριβώς χρονιά το EP, “The Spell”.



Δεύτερη επίσημη κυκλοφορία πλέον, το “Beyond The Dark”. Πως αισθάνεστε για την δουλειά αυτή, αλλά και ποια τα συναισθήματά σας, που πλέον έχετε 2 δίσκους στο ενεργητικό σας, 1 demo και 1 EP;
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την κυκλοφορία του νέου δίσκου, διότι εκτός του ότι μας αρέσουν και μας εκφράζουν τα τραγούδια, μας έδεσε ακόμα περισσότερο σαν άτομα και πλέον δε μας σταματάει τίποτα! Το γεγονός ότι έχουμε τόσες κυκλοφορίες στο ενεργητικό μας, μας κάνει σίγουρα περήφανους, παρ όλα αυτά δεν επαναπαυόμαστε, γιατί θέλουμε να γράψουμε ακόμα περισσότερα!



Στις εμφανείς σας επιρροές, η εποχή της δεκαετίας του ’80. Αν σας δινόταν η ευκαιρία να γυρίσετε τον χρόνο πίσω, με το υλικό που έχετε, που θα θέλατε να πάτε (σε ποια εποχή) και σε ποια χώρα και stage να παίζατε;
Εννοείται ότι ο προορισμός μας θα ήταν στα μέσα με τέλη 80’s, πιο συγκεκριμένα μεταξύ ’86-‘89. Μία εποχή που, ειδικά στη metal μουσική, έβγαλε συγκροτήματα κυριολεκτικά “διαμάντια”! Μπάντες που μας επηρεάζουν σημαντικά, σε αυτήν τη δεκαετία έγραψαν ιστορία! Η χώρα που θα διαλέγαμε να παίξουμε; USA εννοείται, Detroit ή Seattle!



Ξεκινήσατε παίζοντας speed-thrash metal και στο “Beyond The Dark” έχετε κάνει στροφή 180 μοιρών. Σας βγήκε αβίαστα αυτό ή υπάρχει κάποιος λόγος που έγινε;
Γενικά η μουσική που γράφουμε μας βγαίνει αβίαστα, έτσι και στον νέο δίσκο μας δεν υπήρξε κάποιος λόγος ώστε να κάνουμε κάτι επιτηδευμένο. Ωστόσο, εκφραζόμαστε με τη μουσική που μας αρέσει είτε είναι πιο speed είτε πιο heavy, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητά μας ανέπαφη!



Σαν επαρχιακό συγκρότημα, αντιμετωπίσατε ποτέ δυσκολίες όσον αφορά δισκογραφία, εμφανίσεις, αλλά και διάδοση της μουσικής σας σε εγχώριο επίπεδο και εξωτερικό;
Όλες οι μπάντες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Όμως οι δυσκολίες αυτές, όποιας φύσεως και αν είναι, πρέπει να γίνονται το κίνητρο ώστε να δουλεύεις ακόμα πιο σκληρά και να γίνεσαι όσο το δυνατόν καλύτερος σε αυτό που κάνεις.



Ποιο θα έλεγες ότι είναι το “ατού” της μπάντας και κατά πόσο βοήθησε στο να φτάσετε στο επίπεδο που είστε τώρα;
Θεωρώ ότι οι live εμφανίσεις μας είναι το “ατού”, κρίνοντάς το από τη θερμή αποδοχή μας από το κοινό. Ο κόσμος δείχνει να του αρέσει η μουσική μας και να περνάει ευχάριστα ως θεατής στις εμφανίσεις μας, πράγμα που αποτελεί αξία ανεκτίμητη για μας!

Πώς αισθάνεστε που θα μοιραστείτε την σκηνή με τους Destruction, τους Artillery και τους Jag Panzer;
Αν μου έλεγες πριν κάποια χρόνια ότι θα μοιραζόμασταν τη σκηνή με τους Destruction, τους Artillery και τους Jag Panzer, δε θα σε πίστευα! Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που καταφέραμε κάτι τέτοιο και ότι ο κόπος μας ανταμείβεται!



Στιχουργικά και συνθετικά, εκφράζετε όλες σας τις εμπειρίες και τα βιώματα ή έχετε άλλον παράγοντα για να γράψετε;
Είναι ένας συνδυασμός με προσωπικές ανησυχίες, βιώματα, φαντασία και πολλά βιβλία.

Πώς ονειρεύεστε το μέλλον σας;
Ακόμα περισσότερες κυκλοφορίες, περισσότερα live και περιοδείες στο εξωτερικό!



Τέλος, θέλω δύο λόγια για την Ελληνική metal σκηνή και να σας ευχαριστήσω για αυτήν την συνέντευξη!
Η Ελληνική metal σκηνή, έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Γίνονται περισσότερα event και υπάρχουν πολλές ενεργές μπάντες, που παρουσιάζουν το υλικό τους. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα, και οι μπάντες να δουλεύουν συνεχώς περισσότερο!
Εμείς ευχαριστούμε!
Forever Speed Metal….!!

https://www.facebook.com/Murder-Angels-736636103036423/

358

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.