X-MASS EXPLODE FEST

Χριστούγεννα πλησιάζουν και όποιος έχει αντίρρηση ότι τέτοιες μέρες η φάση είναι (μόνο) για τραπέζια, επισκέψεις και οικογενειακή θαλπωρή, πλανάται οικτρά ή ζει σε άλλο πλανήτη, διαφορετικό από το δικό μας. 4 εξαιρετικές μπάντες, παραμονή Χριστουγέννων στο An Club στα Εξάρχεια, έχουν σκοπό να τα δώσουν όλα κι ακόμα περισσότερα από ότι συνήθως! Με αφορμή την εμφάνισή τους στο  14ο X-MASS EXPLODE FEST (στο An club, στις 24/12, δελτίο τύπου), μίλησαν στο Rockway.gr και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, σε μια απολαυστική συνέντευξη πέρα από τα τετριμμένα και με τελείως χαλαρή διάθεση, μέλη από τους Mother Of Millions (Μάκης Τσαμκοσογλου – keys, samples), Breath After Coma (Ορέστης Τεντζέρης – Vocals/Guitars), Rusty Bonez και The Mighty N. Έχετε ακόμα αμφιβολία τι θα κάνετε παραμονή Χριστουγέννων; Αν ναι, διαβάστε και ξανασκεφτείτε το… 

Χαιρετώ σας παίδες! Παραμονή Χριστουγέννων και εσείς τραβάτε προς Εξάρχεια μεριά, στο An Club, για να παίξετε ζωντανά. Τώρα αλήθεια, δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε από το να ροκάρετε σε υπόγες;
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Τι καλύτερο από το να ροκάρεις – όπως λες- με φανταστικούς φίλους για φανταστικούς ανθρώπους!

Ο. Τ. (Breath After Coma): Γεια, με λένε Ορέστη και είμαι front man στους Breath. Και σπίτι να ήμασταν και να παίζαμε το ίδιο fun θα ήταν αλλά τον τελευταίο χρόνο τα live έχουν γίνει wild και όσοι έρχονται το κάνουν night to remember και το πάρε δώσε μεταξύ μας έχει πλέον σημασία. Οπότε θα είναι καλή παραμονή και live-άρα!

Rusty Bonez: Κοίτα, θα παίξουμε με τρεις μπαντάρες στον ιστορικό χώρο του An. Που σημαίνει φίλοι, μπύρες και εξαιρετική μουσική. Όχι, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο!

The Mighty N: Τι είμαστε; Τίποτα ανώμαλοι να φωνάζουμε κόσμο στο σπίτι η’ να πηγαίνουμε σε φιλικά η’ συγγενικά σπίτια, να τρώμε, να πίνουμε, να παίζουμε χαρτιά, να περνάμε όμορφα και να αράζουμε; Μη χειρότερα….



Τι σημαίνουν για εσάς Χριστούγεννα; Δώρα, Οικογενειακές στιγμές, Χαλάρωση, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και τζάκι, ή μπύρες, horns up, τζαμάρισμα κι αλητεία;
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Είναι ένα συνονθύλευμα όλων αυτών! Στην λιγότερο γραφική τους περιγραφή. Δεν είμαστε και 17 χρονών. (γέλια)

Ο. Τ. (Breath After Coma): Το κόκκινο κρασί μας πάει, είναι τελετουργικό. Μπίρες μέχρι τρεις γιατί φουσκώνουν. Horns up δεν ξέρω, μου φαίνεται λίγο ξεπερασμένο. Ναι στο live jam, ναι στην αλητεία.

Rusty Bonez: Ιδανικά τα θέλουμε όλα. Όλοι έχουμε ανάγκη από χαλάρωση, ηρεμία και χρόνο για να διαθέσουμε και στην οικογένεια και τους αγαπημένους  μας. Αλλά έχουμε κι έναν έρωτα με τη μουσική, που προϋποθέτει ότι δεν μπορούμε να μείνουμε μακριά ούτε από το τζαμάρισμα ούτε από τις μπύρες. Άσε που όταν ακούμε “τζάκι” σκεφτόμαστε κοψίδια στα κάρβουνα  με  μπύρες.

The Mighty N: Χριστούγεννα = κίνηση στο δρόμο μέχρι το Αν, παρκάρισμα μετά βλασφημίας, sound check όταν οι άλλοι αρχίζουν με τα ορεκτικά και τελικά, μπύρες, τζαμάρισμα και αλητεία ρε αδερφέ! Το δώρο μας για φέτος είναι αυτό το ‘τελικά’!



Έχετε να θυμάστε κάτι από γιορτές που περάσατε μαζί ως σχήμα;
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Νομίζω όλες τις γιορτές τις περνάμε παρέα! Θυμάμαι μια φορά που είχα φύγει από κάποιο πάρτυ μεσηλίκων κ πήγα να συναντήσω τους Mother Of Millions όπου μιλούσαν για στρατευμένη τέχνη κ τεχνικές θεάτρου! Χριστούγεννα στο κόκκινο.

Ο. Τ. (Breath After Coma): Πέντε χρόνια γεμάτα πλέον μπάντα. Να σου πω την αλήθεια γίνονται συνέχεια πραγματάκια. Γιορτινές μέρες το αλκοολάκι επιτρέπεται και λίγο παραπάνω από την καθημερινότητα, οπότε πιο δύσκολα θα θυμηθούμε τι κάναμε γιορτές από το να σου πω τι κάναμε μια Δευτέρα του Οκτώβρη.

Rusty Bonez: Καταρχήν να πούμε ότι είμαστε κολλητοί τα τελευταία 15 χρόνια, οπότε έχουμε άπειρες ιστορίες να σου πούμε… Αλλά έτσι, για να σου δώσουμε και μια…. αποκλειστικότητα, τους Rusty Bonez τους έφερε ο Άη Βασίλης (χαχαχαχα).  Είχαμε κλείσει στούντιο, όπως το συνηθίζαμε έτσι κι αλλιώς, για να τζαμάρουμε και  να πιούμε μπύρες. Και ξαφνικά μας έσκασε: είχαμε συνθέσει σχεδόν ολόκληρο δίσκο! Εκείνη τη μέρα αποφασίσαμε ότι μάλλον η παρέα πια πρέπει να βρει όνομα, γιατί είναι και μπάντα.

The Mighty N: Δεν έχει τύχει να παίζουμε με mighty σε τοοοοοσο ‘άγιες’ μέρες.



Ποιο είναι το πιο γελοίο δώρο που έχετε λάβει και ποιο το πιο σημαντικό, χρονιάρες μέρες σαν κι αυτές που έρχονται (καλή ώρα που έλεγε και η γιαγιά μου);
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Κάποιος από εμάς είχε λάβει ένα βρακί ελέφαντα. Ενδιαφέρον αλλά σίγουρα μη χρηστικό.

Ο. Τ. (Breath After Coma): Το τελευταίο μου δώρο σε γιορτές από τους δικούς μου ήταν μια φυσαρμόνικα. Μάλλον ο πατέρας μου θέλει να με δει σε κάτι folk, americana, country, δεν ξέρω. Προς το παρόν μόνο γκαρατζίλες. Sorry father. Αν και ξέρω ότι είσαι φαν.

Rusty Bonez: Κοίτα, η περσινή χρονιά μας έχει μείνει ανεξίτηλη. Είχε κυκλοφορήσει το “Wrath” πολύ κοντά στις γιορτές και ήμαστε όλοι σε μια κατάσταση απίστευτης χαράς. Παραμονή Χριστουγέννων πέρσι λοιπόν, μας έρχεται η πρώτη παραγγελία για το Wrath από Βραζιλία!! Μας βρίσκει  μαζεμένους στο σπίτι του Κώστα να πίνουμε ήδη μπύρες. Τι να σου λέω… Μας φάνηκε φανταστικό δώρο!

The Mighty N: Τα Πιγκουινάκια που ανεβαίνουν στο παγόβουνο πάνω σε μια μπλε γυριστή σκαλοράμπα και ένα τουμπερλέκι. Γελοίο θεωρώ το τουμπερλέκι κι αυτό επειδή εγώ ντραμς είχα ζητήσει!

Σε φανταστικό επίπεδο, αν είχατε τη δυνατότητα για το live σας την παραμονή Χριστουγέννων να ανεβάζατε μια μεγάλη προσωπικότητα της μουσικής επί σκηνής, ποιον/ποια θα επιλέγατε (από το Γιάννη Φλωρινιώτη μέχρι τον Ozzy) και γιατί; 
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Δεν έχω νιώσει την ανάγκη αυτή ποτέ οπότε: ίσως κανέναν!

Ο. Τ. (Breath After Coma): Μεγάλες προσωπικότητες είναι οι antiheroes. Έναν Joe Talbot από Idles θέλουμε στην υπόγα. Να ραπάρει τις πανκίλες του, να μοιράσει ακατέργαστη φρεσκάδα σε κολλημένα αυτιά και μετά να τον πετάξω πάνω στο gear. Let loose.

Rusty Bonez: Θέλει και ρώτημα; Φυσικά το θείο Lemmy! Άλλωστε είναι ο μόνος τον οποίο προσκυνάμε όλοι με την ίδια λατρεία. Βέβαια δε θα μας χάλαγε καθόλου και ένα guest από το John Lee Hooker. Μιλάει ξεκάθαρα στις blues χορδές μας και του χρωστάμε, σε εκείνον και ένα αριθμό μουσικών της γενιάς του, ένα μεγάλο μέρος της αγάπης μας  για τη μουσική και των συνθέσεων που κάνουμε μέχρι σήμερα.

The Mighty N: Τον Mercury. Θα ήθελα να βάζαμε τα φτερά μας, τα πούπουλά μας και να παίζαμε ένα Don’t stop me now.



Εντάξει, προέρχεστε (και καλά) από σοβαρά – ποιοτικά σχήματα του λεγόμενου “σκληρού ήχου”, αλλά μια πινελιά Χριστουγέννων θα προσδώσετε στην ατμόσφαιρα έτσι δεν είναι; Κανένα πουλοβεράκι με το Ρούντολφ, κανένα σκουφί ξωτικού, κανένα λαμπάκι; Θα μπορούσατε να μας αποκαλύψετε κάτι;
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Δεδομένου ότι δεν είμαστε παιδική χαρά, Δεν νομίζω να δεις τέτοια.

Ο. Τ. (Breath After Coma): Κάτι τρελό θα γίνει. Παρόλο που όσοι παίζουμε σκληρό ήχο είμαστε ΚΑΙ ΚΑΛΑ σοβαροί. Όσοι έρχονται στα live μας ξέρουν τι θα δουν. Ένα από αυτά είναι πολλά κομμάτια του δίσκου που γράφουμε αυτήν την περίοδο.

Rusty Bonez: Α βέβαια! Πρώτα θα βγάλουμε τον καθιερωμένο δίσκο με μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο stage να ‘τρατάρουμε’ τους προσκεκλημένους μας (χαχαχαχαχα). Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο. Ούτε συνηθίζουμε να τα οργανώνουμε αυτά. Συνήθως οι έγχορδοι της μπάντας κάνουν τέτοιες ‘’εκπλήξεις’’!

The Mighty N: Μα νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι προερχόμαστε από σοβαρό-ποιοτικό σχήμα του λεγόμενου ‘σκληρού ήχου’. Δε σε καταλαβαίνω. Την ημέρα εκείνη, θα βγούμε στη σκηνή με τρίγωνα και κουραμπιέδες.



Σε γενικές γραμμές τι να περιμένουν όσοι φίλοι σκέφτονται ακόμα αν θα παραβρεθούν παραμονή στο An για να σας απολαύσουν;
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Για μας κλείνει ένας κύκλος αρκετά πιεστικός με ατέλειωτες στουντιακές ώρες ηχογραφώντας τον τρίτο δίσκο μας “Artifacts”! Οπότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το γιορτάσουμε κ ίσως κάποια καινούργια κομμάτια;

Ο. Τ. (Breath After Coma): Ακόμα ένα live Breath. Πρόκειται φυσικά για φεστιβάλ. Πολλές μπάντες, πολύ ψωμάκι.

Rusty Bonez: Τα Χριστούγεννα είναι η πλέον οικογενειακή γιορτή. Τι καλύτερο από μια αλλοπρόσαλλη οικογένεια, όπως όλοι όσοι θα μοιραστούμε το stage στις 24, για να νιώσει κανείς την πραγματική έννοια της θαλπωρής;; (γέλια)

The Mighty N: Να μην περιμένουν τίποτα λιγότερο από το καλύτερο και να έχουν πίστη. Η πίστη σώζει. Αμέ!

Μιας και αποχωρεί σιγά σιγά το 2018, τι θα ευχόσασταν να τσακιστεί αλύπητα το 2019;
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Οι φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Ο. Τ. (Breath After Coma):  Ο ρατσισμός, τα κολλημένα μυαλά και οι τοξικές καταστάσεις. Με το καλό και λιγότερο κυνικοί γιατί κουράζει κάποια στιγμή.

Rusty Bonez: Το 2019 ευχόμαστε να τσακιστεί αλύπητα – αλύπητα όμως – ο ρατσισμός και ο φασισμός. Ελπίζουμε να συνειδητοποιήσουν όλοι πόσο καλύτερα θα ζούσαμε αν αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλο και αποτινάζαμε το μίσος από όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

The Mighty N: Να τσακιστεί το ‘δήθεν’. Δήθεν μοντέρνος, δήθεν ευγενής, δήθεν αλτρουιστής, δήθεν αστείος, δήθεν άνθρωπος. Να μπει αγάπη, να μπει αλήθεια.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χρόνο σας και τη διάθεσή σας και θα τα πούμε από κοντά παραμονή Χριστουγέννων στο An! Εγώ προσωπικά θα έρθω, ελπίζω κι εσείς (για το καλό σας)…
Μ. Τ. (Mother Of Millions): Εμείς δεν το χάνουμε με τίποτα. Να είστε όλοι εκεί!

Rusty Bonez: έχουμε κάποια τραπεζώματα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, οπότε θα έρθουμε οριακά… και ελαφρώς φουσκωμένοι. (χαχαχα).Κι εμείς ευχαριστούμε και θα τα πούμε από κοντά!

The Mighty N: Εμείς ευχαριστούμε και αν δε σε δούμε, καλά Χριστούγεννα!

286

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.