A VICTIM OF SOCIETY

Οι Αθηναίοι stoner metallers Α Victim of Society έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο δίσκο ντεμπούτο με τίτλο “Freaktown” το 2017. O Ραφαήλ Παγώνης προσέγγισε την μπάντα και ρώτησε τα σχέδια τους για το μέλλον.

Καλώς όρισες στο Rockway τι κάνετε αυτό το διάστημα;
Προς το παρόν κάνουμε ότι κάνουμε πάντα. Ζούμε παράλληλα με εσάς και παίζουμε μουσική για την ζωή σας. Αν μας ακούσετε θα καταλάβετε ότι μιλάμε για εσάς.

Για όσους δεν σας ξέρουν πείτε μας λίγα λόγια για την μπάντα  καθώς και ποιος είχε την ιδέα για το όνομα;
Η ιδέα δεν έχει σημασία. Από την στιγμή που ζούμε με αυτό είναι όσο δικό μας είναι το δικό σου όνομα .Για όσους δεν μας ξέρουν,έχω να πω ότι μπορούν να ακούσουν ένα EP, δύο δίσκους και κάποια διάσπαρτα κομμάτια που βρίσκονται online. Αν τους αρέσει αυτό που θα ακούσουν τους περιμένουμε σε κάποιο επόμενο live. Είναι πάντα καλύτερα το live.

Πριν ένα χρόνο κυκλοφορήσατε το άλμπουμ “Freaktown”  πείτε μας λίγα λόγια για τον δίσκο.
Το Freaktown ήταν ένα μέρος που ζήσαμε για ένα χρόνο και κάτι. Εκεί βρήκαμε ανθρώπους, προβλήματα, μουσική και πολλά άλλα που είναι μέσα στον δίσκο. Αν δεν τα ακούσεις από τον δίσκο δεν έχει νόημα αυτό που κάνουμε. Αλλιώς θα γράφαμε μυθιστόρημα όχι μουσική. Ήρθε όμως η ώρα να φύγουμε από εκεί. Θα πάμε κάπου αλλού, τώρα αν δεν έχεις πρόβλημα…



Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Να βρούμε ένα μέρος σαν το Freaktown, να κάτσουμε λίγο καιρό εκεί και να σας φέρουμε έναν ακόμα δίσκο. Και πολλά live από εκεί.

Την μουσική και τους στίχους ποιος τη γράφει;
Η μουσική μας συνήθως βγαίνει από μία ιδέα κάποιου που όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούμε να κάνουμε δικιά μας, άρα στο τέλος την έχουμε γράψει όλοι. Στους στίχους, από την στιγμή που ένας από εμάς τραγουδάει, κανείς δεν επεμβαίνει στο τι θα πει. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε και για αυτό, αλλά αυτός είναι ο πρώτος.

Έχετε κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι;
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Το ένα κομμάτι οδηγεί στο επόμενο άρα κάθε κομμάτι είναι το αγαπημένο μας και κάθε επόμενο γίνεται αγαπημένο μας χωρίς (ή μέχρι) να σταματήσει αυτό.



Με ποιες  μπάντες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις πάνω στη σκηνή;
Συνήθως οι καλύτερες αναμνήσεις πάνω στην σκηνή είναι αυτές με τους καλύτερους ανθρώπους κάτω από αυτήν, άρα με καμία μπάντα. Με πολλούς που περνάνε καλά ακούγοντας μουσική.

Κατά καιρούς έχουν βγει πολλά άλμπουμ. Ποιες κυκλοφορίες έχεις ξεχωρίσει;
Κατά καιρούς πολλές. Συνήθως αυτές που δεν ξεχωρίζουν είναι οι “καλύτερες”…

Το Φεβρουάριο ενσωματώθηκε στην μπάντα ο Χρήστος Μυταράς, πως νιώθετε για αυτήν την εξέλιξη;
Πολύ καλά, και καλύτερα που δεν μένουμε σε ένα τρόπο και αλλάζουμε. Όταν το κάνεις το καταλαβαίνεις.



Ποια είναι τα αγαπημένα  χόμπι στον ελεύθερο χρόνο;
Να παίζουμε μουσική και η τοξοβολία.

Ευχαριστώ για την συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια δικά σου.
Ας μην είναι αυτά, τα τελευταία μας λόγια…

303