THE SONICS

Όσοι ασχολούνται με το rock ‘n’ roll είναι πολύ δύσκολο να μην έχουν ακούσει έστω κι ένα τραγούδι των The Sonics, οι οποίοι μαθαίνουν τον κόσμο να χορεύει εδώ και 50 χρόνια. Εν όψει της εμφάνισής τους στο Gagarin 205 στις 29 Απριλίου, το Rockway.gr ρωτάει τον τραγουδιστή/σαξοφωνίστα της μπάντας Rob Lind, τα εξής…

-Καλησπέρα, Rob! Επιστρέφετε στην Ελλάδα για ακόμη μια φορά. Αυτό σημαίνει πως σας αρέσει εδώ. Πώς σας έχουν φερθεί ως τώρα οι Έλληνες;
Αγαπάμε την Ελλάδα, την ιστορία της και το φαγητό. Ήταν σε ένα ταξίδι μας εκεί που ανακάλυψα το σουβλάκι. Οι Έλληνες rockers και μη είναι φοβεροί. Φιλικοί και παθιασμένοι θεατές! Γουστάρουμε να παίζουμε στην Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε!

-Θα υπάρχει κι ένα ελληνικό σχήμα πριν από εσάς. Έχετε ακούσει τη μουσική των 7odds; Έχεις καθόλου εικόνα από την ελληνική rock σκηνή γενικά;
Έχουμε να έρθουμε χρόνια, οπότε η εικόνα μου δεν είναι και πολύ καθαρή πλέον. Παρόλα αυτά, έχω ακούσει για τους 7odds και πως έχουν αρκετούς ακολούθους. Ανυπομονώ να τους δω εν δράση.

-Τριγυρνάτε και κοπανάτε εδώ και 5 δεκαετίες. Όταν ξεκίνησαν οι Sonics πίστευες πως θα διαρκέσει τόσο το ταξίδι σου;
Όχι! Όταν ήμουν 17 δεν είχα την παραμικρή ιδέα πως η φήμη της μπάντας θα διαρκέσει τόσο. Νιώθω πολύ κολακευμένος!



-Η τελευταία σας studio επίθεση έλαβε χώρα το 2015 με το “This is the Sonics”. Πέρυσι κυκλοφόρησε το “Live at Easy Street”. Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο για το οποίο δεν έχουμε μάθει;
Η αλήθεια είναι πως σχεδιάζουμε να βγάλουμε νέο album. Ήλπιζα να μπω στο studio  τον επόμενο χειμώνα, αλλά τώρα έχουμε κλείσει συναυλίες για όλον τον υπόλοιπο χρόνο και εύχομαι να μπορώ να ξεκινήσω όσο νωρίτερα μέσα στο 2018.

-Αν κάποιος νεαρός σου ζητούσε συμβουλές για να γίνει και εκείνος επιτυχημένος rocker, τι θα του συνιστούσες;
Θα του πρότεινα 3 πράγματα: αγάπη για τη μουσική, Εξάσκηση, Εξάσκηση, Εξάσκηση και να παίζει με φίλους. Μπορεί ο δρόμος να αποδειχθεί δύσκολος και αυτά τα 3 τον κάνουν ευκολότερο.

-Θυμάσαι την πρώτη φορά σου στη σκηνή; Πού ήταν και πώς ένιωσες;
Ναι! Ήμουν 15 με μια μικρη μπάντα που είχαμε με τον Gerry Roslie στο υπόγειο μιας εκκλησίας! Ήμασταν τόσο αγχωμένοι που σχεδόν παραλύσαμε. Ξέραμε μόνο 5 τραγούδια και τα παίζαμε ξανά και ξανά.



-Υπάρχει κάτι που δεν έχουν κάνει στην καριέρα τους οι Sonics και θα αντάλλασσαν ένα νεφρό τους για να γίνει;
Θα έδινα ένα νεφρό για να ανοίξουμε τους Rolling Stones στο Hyde Park.

-Στις 29 Απριλίου πατάτε και πάλι το πόδι σας στο Gagarin 205. Θα υπάρξουν εκπλήξεις για τους φίλους σας εδώ;
Ναι βέβαια! Εκτός από τα γνωστά κομμάτια μας, θα παίξουμε κομμάτια που θα είναι στο νέο μας δίσκο, αλλά και κάποια που δεν έχουν ακόμη ηχογραφηθεί, τα οποία αν θα σας αρέσουν θα τα βάλουμε κι αυτά στο album. Θα γνωρίσετε επίσης τους νέους μας μουσικούς, που είναι μαζί μας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Evan Foster στην κιθάρα και ο Jake Cavaliere στα πλήκτρα. Τραγουδούν και οι δύο και είναι τρομεροί μουσικοί.



-Για επίλογο θα ήθελα να αφιερώσεις ένα στιχάκι στον πρόεδρο Trump…
You should… “Have love and travel…”

-Phil, Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
Εγώ ευχαριστώ για τις όμορφες ερωτήσεις σου!

328

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.