Rockway gr

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

MIND RIPPLE: “Mirror Stage”

Οι Mind Ripple είναι ένα Αθηναϊκό σχήμα που δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια στην alternative rock σκηνή, αρχικά ως cover band, που ξεκίνησε παίζοντας είτε unplugged είτε full-band σε live στέκια της Αθήνας. Έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς και ελάχιστες αλλαγές στην αρχική τους σύνθεση, προέκυψε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το “Disconnected” (2015), όπως ονομαζόταν και η μπάντα εκείνη την περίοδο.

SPY # ROW: “Blood Brothers”

Τις παλιές τις εποχές χαζεύαμε με τις ώρες στα δισκάδικα, κι ανάμεσα στα βασικά μας κριτήρια για να σταθούμε ιδιαίτερα σε δίσκο, πέρα από το είδος της αγαπημένης μας μουσικής, αποτελούσε το όνομα της μπάντας και το εξώφυλλο. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σίγουρα θα υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις να προσπεράσουμε ένα σχήμα εν ονόματι SPY # ROW, κι επιπλέον στο εξώφυλλο της ντεμπούτο τους δουλειάς, “Blood Brothers”, ν’ απεικονίζονται 3 αγκαλιασμένοι πιτσιρικάδες. Ίσως στις μέρες μας, το συγκεκριμένο πακετάκι, να φαντάζει επίσης παρωχημένο.

Danny Vaughn (13/10/19) The Crow Live Stage

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει ή γράψει για το ότι είμασταν ανάμεσα στους τυχερούς που βρέθηκαν σ’ ένα live και αυτή φράση όσο κλισέ κι αν είναι, στην περίπτωση της εμφάνισης του θρυλικού Danny Vaughn στην Αθήνα, δε θα μπορούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό.

ETHEREAL RIFFIAN: “Legends”

Από το 2011 που δημιουργήθηκαν οι heavy rockers Ουκρανοί Ethereal Riffian, έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά τους, “χτίζοντας” ένα δυνατό πυρήνα οπαδών, σαρώνοντας στις ζωντανές εμφανίσεις τους κι αποσπώντας, ως επί το πλείστον, αξιόλογες κριτικές για τις έως τώρα δισκογραφικές τους δουλειές (2 LPs, ένα EP κι ένα live album).

Jacks Full: “Whatever”

Οι Jacks Full είναι ένα δυναμικό Αθηναϊκό hard rock trio, δημιουργήθηκε το 2014 και μας συστήθηκε την επόμενη κιόλας χρονιά με το ομότιτλο “Jacks Full” (Rockway's review), το οποίο από τη μία αποκάλυψε μία δυναμική που άρχισε να ξεπροβάλει, κι από την άλλη, το σχήμα με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε να σταθεροποιηθεί και να εδραιωθεί ανάμεσα στις πολλές ανερχόμενες hard rock μπάντες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

ECSTATIC VISION: “For the Masses”

Με την έλευση του Φθινοπώρου, οι δισκογραφικές εταιρίες ακουμπούν στο τραπέζι τα πλέον δυνατά χαρτιά τους. Σ’ αυτή τη λογική, κυκλοφορεί από τη Heavy Psych, το πολύ-αναμενόμενο, για τους φίλους του σκληρού ψυχεδελικού ήχου, “For the Masses” των Ecstatic Vision, οι οποίοι  εντυπωσίασαν τόσο στο ντεμπούτο τους “Sonic Praise” προ τετραετίας, όσο και με το “Raw Rock Fury” που τους ανέβασε επίπεδο το 2017, ενώ στο ενδιάμεσο μας προσέφεραν μία γεύση με αγαπημένες τους διασκευές στο “Under the Influence”.

RAVAYA: “Rifftard”

Έχω περίπου δύο μήνες στις λίστες μου προς κριτική το Instrumental EP του George Ravaya (κατά κόσμον Γιώργο Τζαβάρα), ψυχή των Need, υπό τον τίτλο “Rifftard”. Ο κυριότερος λόγος που δεν είχα προβεί στην σύνταξη κάποιου review δεν είναι ότι το συγκεκριμένο ντεμπούτο εγχείρημα του πολυπράγμονα καλλιτέχνη με δίχασε, ή με προβλημάτισε, αλλά περισσότερο με εξέπληξε τόσο θετικά, που προτίμησα να το ακούω, παρά να γράψω κάτι γι’ αυτό.

RAGE AGAINST THE MACHINE: “Rage Against The Machine”

Οι μεγαλύτερες τομές στη μουσική και γενικότερα την τέχνη προήλθαν από ακραίες καταστάσεις, ακραία συναισθήματα, ιδιαίτερες συγκυρίες. Έτσι και οι Rage Against The Machine αναδύθηκαν από τις φλόγες τις οργής, σαν έτοιμοι από καιρό, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τομές στα μουσικά πεπραγμένα, “τσιγκλώντας” αμέτρητες φορές και με κάθε μέσο τις συνειδήσεις μας!

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version