AUTOMATON: “Echoes of Mount Ida” EP

Ξέρω προσωπικά τα μέλη τους. Έχουμε πιει παρέα και πάντα γελούσαμε.

Όταν έμαθα για το support στους Pentagram και για την αναμενόμενη κυκλοφορία του παρθενικού τους ΕΡ “Echoes of Mount Ida” δεν μπορούσα παρά να τους πάρω συνέντευξη (link) και να γελάσω ακόμα πιο δυνατά.

Τώρα, βρίσκεται στα χέρια μου αυτό το όμορφο πράσινο artwork, φιλοτεχνημένο από τον Manster, ηχογραφημένο στο Moth Studio και σε mastering Βασίλη Γουβάτσου στο Grindhouse Studio.

Αργό και μεθυστικό doom rock, πνιγμένο στο fuzz και με κομμάτια που ξεχνούν να τελειώσουν, αφού τρία έχει μόνο το δισκάκι και στο σύνολο είναι 32 λεπτά.

Τα φωνητικά του Δημήτρη ακούγονται πολύ καλύτερα από ότι σε όσα live που έχω δει τους Automaton και είναι ο τρόπος που του βγαίνουν στο “Going Down”, που θεωρώ πως του πηγαίνει καλύτερα.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική και μου φέρνει κάπου κάπου τους Sons of Otis στο μυαλό, όταν συνδυάζεται με “αστρικούς” ήχους, ενώ φαίνεται πως έχουν ακούσει αρκετούς Neurosis.

Το “Breathe in Stone/ Echoes of Mount Ida” έχει πολύ όμορφο riff, αλλά θα ήθελα λίγο πιο μπροστά τα τύμπανα, μιας που τα πιατίνια χάνονται μέσα στις κιθάρες και μοιάζουν σαν να ξεχάστηκαν στο πατάρι.

Το ντεμπούτο είναι καλό, αλλά όχι τόσο ώστε να τους καθιερώσει, και πιστεύω πως το επόμενο album θα είναι πιο γεμάτο και στιβαρό. Βρήκαν τον ήχο τους και ελπίζω να τον κρατήσουν σφικτά!

614

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.