FREE FALL: “Power and Volume”

Μετά το συμβόλαιο με τη Nuclear Blast, οι Free Fall, κυκλοφορούν τη παρθενική τους δισκογραφική δουλειά, με το ντεμπούτο άλμπουμ τους να τιτλοφορείται Power And Volume.

Η μπάντα από τη Σουηδία, σε αυτή τη προσπάθειά της να μας συστηθεί, διαπραγματεύεται μια μίξη παλιού τύπου hard rock και heavy metal. Τι εννοώ με αυτό; Ότι βαδίζουν στο δρόμο που χάραξαν οι UFO, Judas Priest, Led Zeppelin, The Who, Led Zeppelin αλλά και AC/DC για να ακολουθήσουν μετέπειτα οι Hellacopters μα και οι πρώιμοι Van Halen, χωρίς όμως να αντιγράφουν.

Ο δίσκος απαρτίζεται από δέκα συνολικά κομμάτια και δύο bonus (σε ορισμένες εκδόσεις) φουλαρισμένα από μελωδία και διαλεγμένα ένα προς ένα. Ομολογώ ότι έχει γίνει φοβερή δουλειά τόσο σε θέμα παραγωγής όσο και στη δομή των τραγουδιών μιας και οι τίτλοι του δε παρουσιάζουν κανένα ψεγάδι.

Οι μεν μελωδικές γραμμές του φανταστικές, τα σόλο δίνουν και παίρνουν, το rhythm section να δίνει το σύνθημα και η φωνή να αρπάζει το μικρόφωνο ταξιδεύοντάς σε, σε προηγούμενες δεκαετίες.

Το δε εξώφυλλο του δίσκου, απλό και λιτό, χωρίς πολλά – πολλά, να παραπέμπει και αυτό με τη σειρά του, σε άλλες παλαιότερες εποχές, με το λογότυπο και το τίτλο του άλμπουμ μόνο, να δηλώνουν παρόν.

Οι Free Fall, θέτουν ψηλά τον πήχη από πολύ νωρίς και σοβαρή υποψηφιότητα για τα καλύτερα άλμπουμ στο τέλος της χρονιάς. Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενό τους βήμα, ώστε να διαπιστώσουμε μέσα από την εξέλιξή τους, αν ήρθαν για να μείνουν  ή αν δεν θα ξανά ασχοληθούμε με αυτούς στο μέλλον, ποντάροντας – προσωπικά πάντα – στη πρώτη εκδοχή.

Οι παλιές καραβάνες (κυρίως) του hard rock/ heavy και οι νεότεροι φίλοι του είδους βέβαια, αναμένεται να λατρέψετε αυτό το διαμάντι, αλλά όπως και να έχει θαρρώ πως είναι ένας δίσκος που δε πρέπει να λείπει από μια ενημερωμένη και σύγχρονη δισκοθήκη. Κομμάτια που ξεχώρισα; ΟΛΑ!! Εύγε!!!

464