DR. ACULA: “Nation”

Βλέποντας τα όμορφα χρώματα του καρτουνιζέ εξώφυλλου του “Nation”, πίστευα ότι είχα να κάνω με κάποιο συγκρότημα που πλησιάζει τους παλιούς αγαπημένους μου Hate Squad! Κατά κάποιο τρόπο έπεσα μέσα.

Τα Hip-hop στοιχεία είναι πολλά και διάσπαρτα μέσα στη μουσική τους, αλλά σε αντίθεση με τους H.S., οι κύριοι εδώ, εμπλουτίζουν με αυτό το χοροπηδηχτό τους hardcore, με 2 φωνές, η μία βαριά και η άλλη πιο τσιριχτή. Πράγμα που σε άλλες περιπτώσεις, θα έκανε ένας άνθρωπος. Βέβαια, φαντάζομαι στα Live τους θα δημιουργείται καλή ατμόσφαιρα με τους Casey Carrano και Tyler Guida να τρέχουν πάνω κάτω σαν χιμπαντζήδες σε περίοδο αναπαραγωγής.

Το deathcore σεξτέτο από την Μακρόνησο (Long Island) της Νέας Υόρκης μας εμφανίζεται πάλι εδώ με την πέμπτη δουλειά τους (“Nation”), ένα χρόνο μονάχα μετά το “Slander”, για δεύτερη φορά στην Victory Records και θέλει να προσπαθήσει να μας κάνει να “χορέψουμε”. Η μουσική τους δεν είναι τόσο κακή, όσο φαίνεται από τα γραφόμενα μου, αλλά δεν είναι κάτι με το οποίο θα κάνεις το γύρω του θριάμβου όταν το ακούσεις. Δεν ξέρασα στα 57 λεπτά του δίσκου, αλλά δεν θυμάμαι να κοίταξα το display και να έτρεξα να δω, πώς λέγεται αυτή η κομματάρα. Πιστεύω ότι απευθύνεται μόνο σε λάτρεις του συγκεκριμένου ιδιώματος και μόνο.

452

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.