MELLOW BRAVO: “Mellow Bravo”

Από την πρώτη κιόλας νότα, πιάνω τον εαυτό μου να ουρλιάζει “Fuck YEAHHHH!”, την ώρα που τρώω μπουνιά southern σχολής, με ήχους φυσαρμόνικας που υπεραγαπώ και περνούν από μπροστά μου στιγμές από Five Horse Johnson, Firebird και Sasquatch. Το “Sad Sam” που ανοίγει το άλμπουμ δεν είναι παρά ότι καλύτερο για να σε βάλει χοροπηδώντας στο κλίμα.

Αλλά ας κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις. Οι Mellow Bravo έρχονται από την ελληνοκρατούμενη πόλη της Βοστώνης και μάλιστα, θεωρούνται πλέον ένα από τα καλύτερα rock ‘n roll σχήματα της πόλης. Στην πιάτσα από το 2009, ανέβηκαν γρήγορα τα σκαλιά του σεβασμού του κοινού λόγω των εκπληκτικών live τους. Το Σεπτέμβριο του 2010, ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους “Strut” (το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από τη σελίδα τους στο Bandcamp) και έκαναν τον κόσμο να παραληρεί και την Mad Oak Records/Small Stone Records να τους προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι το παρόν άλμπουμ, “Mellow Bravo”, το οποίο υπόσχεται 43 λεπτά rock ‘n roll, εμπλουτισμένο με country, southern rock, stoner  κ.α. και μία ενέργεια αστείρευτη που περιλούζει κάθε τραγούδι.

Το hit “Where the bodies lay” συνεχίζει το άλμπουμ δίνοντας μία διαφορετική αίσθηση από το προηγούμενο κομμάτι, αφού ακούγεται για πρώτη φορά η μελωδική φωνή, παρέα με τα πλήκτρα, της Jess Collins, που δίνει μια αντίθεση κόντρα στη μεστή φωνή του Keith Pierce.

Όμορφες μπλουζαριστές κιθάρες στο αγαπησιάρικο “When I’m in pain”, ρυθμοί  που κολλάνε στο μυαλό (“Lioness”) πλεγμένοι από την τριάδα Doherty, Fultz, Pierce, ακόμα και τραγούδια που θα ήθελα να αφιερώσω στο αντικείμενο του πόθου μου (“Senorita”).

Ένας δίσκος που σου φτιάχνει το κέφι με τραγούδια, σαν το “Shake Shake Shake” που ήρθαν για να μείνουν, και ήχοι από blues και 70s rock, ως garage rock τύπου Hellacopters, συνθέτουν ένα δίσκο που σας το λέω από τώρα θα είναι στο top 10 μου στο τέλος του 2012.

Απαιτώ ως Υιός της Αναρχίας, η επόμενη season της αγαπημένης μου σειράς να περιέχει κομμάτι από αυτό το άλμπουμ! ΤΕΛΟΣ!



543

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.