16: “Deep Cuts From Dark Clouds”

16! Ένα ακόμη και θα ήταν ο αγαπημένος μου αριθμός. Αν και λέγονται 16, είναι στο κουρμπέτι 20 χρόνια και δισκογραφούν από το 1992! Ντροπή σου, συντάκτη, που δεν τους ήξερες. Αλλά που να τα ξέρει όλα κανείς. Θα επανορθώσω, λοιπόν, για να επαναφέρω την τάξη.

Εταιρία κυκλοφορίας είναι η Relapse, οπότε καταλαβαίνει αυτός που ασχολείται με το Metal, ότι μιλάμε για εγγύηση μουσικού μίσους και επιθετικότητας. Και από το εξώφυλλο, όπου πρώτη μούρη κάθεται το σήμα της μπάντας, γίνονται όλα καθαρότερα. Τι πιο καθαρό από τα δύο δρεπάνια και τα φίδια να κοιτάζονται θυμωμένα;

Καθαρό κλασσικό sludge, στο ύφος των πρωτοπόρων Crowbar, που προσωπικά μου θυμίζει New York Hardcore (Madball, Agnostic Front κτλ.) και κατάλληλο soundtrack για παρτίδα paintball, ή Medal of honor.

Mid-tempo ρυθμοί με το μπάσο να σε χτυπάει στο στομάχι, τύμπανα ρυθμικά και απλά, μα εθιστικά, φωνητικά τυπικά core ήχου και γενικά τραγούδια για να χοροπηδάς σαν καγκουρό.
Φίλοι αυτού του ήχου θα μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και θα ελπίσουν τα αγόρια αυτά από την Καλιφόρνια να παίξουν, αλλά τόσα χρόνια, κάνοντας παρέα με τους μεγάλους τους είδους.

Αγαπημένες στιγμές τα “Her Little Accident”, “Broom Pusher” και “Beyond Fixable”, χωρίς τα άλλα να υπολείπονται ενέργειας και θυμού.
16, κυρίες και κύριοι! Τους ευχαριστήθηκα μπορώ να πω! Εσείς ακόμα εδώ είστε;

412

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.