FAAL: "The Clouds Are burning"

Οι Faal “τυραννούν” τα αυτιά του ανυποψίαστου κοινού από το 2005 και στην υπηκοότητα είναι Ολλανδοί. Το 2008 η Van Records κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους “Abhorrence-Salvation” το οποίο έλαβε πολλές καλές κριτικές με αποτέλεσμα να ξεπουληθεί η πρώτη του τύπωση. Επίσης, τους ακολουθεί και καλή φήμη για τα live τους, στα οποία έχουν μοιραστεί το σανίδι με μπάντες, όπως οι The Ocean, Isole κτλ. Τώρα, επανέρχονται με το δεύτερο πόνημα τους, “The Clouds are burning”, και ελπίζουν στην επανάληψη της πρότερης επιτυχίας τους.

Φανταστείτε ότι οι Faal είναι ένα ταψί και τα μέλη της αρτοποιοί. Για να μην κολλήσουν τα υλικά στο ταψί με ένα πινέλο περάστηκε ατμόσφαιρα Doom, στον πάτο παντεσπάνι από Post-metal μελωδίες, που θυμίζουν τους “δασκάλους” Isis και από πάνω σοκολάτα- βανίλια, φτιαγμένη από Νορβηγικό μελωδικό black metal με death φωνητικά που χρησιμοποιούνται πολύ στις σκανδιναβικές σκηνές. Μιλάμε λοιπόν για ένα album με επίπεδα, τα οποία καταλήγουν στο να σου δίνουν ένα σύνολο νοστιμιάς.

Βλέποντας, το ότι περιέχει απλά τέσσερα κομμάτια μεγάλης διάρκειας, φοβήθηκα πως θα βαρεθώ, αλλά μπορώ με ευτυχία να ομολογήσω πώς μου έκαναν καλή παρέα και δε βαρέθηκα! Αρκετές φορές, μου έφεραν αναμνήσεις από δουλειές Burzum, Kampfar και άλλων αντίστοιχων μίζερων Νορβηγών, άλλες φορές ένιωσα πως κάπου εκεί μέσα κρύβονται σκληρά ξαδέρφια των Mogwai και άλλες πάλι θέλησα να ξεσκονίσω παλιά βινύλια Anathema!

Για να γίνω πιο ξεκάθαρος, αν σας αρέσουν αργές μελωδίες με επικάλυψη σκληρού Metal, δεν έχετε να χάσετε με το να τους δώσετε μια ευκαιρία. Αν και στη μητρική τους γλώσσα Faal σημαίνει “αποτυχία”, πιστεύω ότι ούτε κατά διάνοια δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Νομίζω πως θα το κρατήσω για κάμποσο καιρό στην λίστα αναπαραγωγής μου!


436

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.