WISH UPON A STAR: “This Is War” EP

Στροφή στην ποιότητα; Όπως το πάρει κανείς. Οι Wish Upon A Star, όπως όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη ετούτου, έχουν πολλούς λόγους για να είναι εξοργισμένοι και την ποσότητα της οργής τη δείχνουν και απλώνουν διάπλατα στα 15 λεπτά του νέου τους ΕΡ, “This is War”.

Πιο heavy από ποτέ, σκληροπυρηνικό punk rock που φαίνεται να πυρπολεί τα skateboards που περήφανα επάνδρωνε ως το 2015 με το “Through Thick and Thin”.  

Από το ξεκίνημα με το “Bow To None” φαίνεται πως οι Wish Upon A Star έχουν βρει τον δικό τους τρόπο να παρουσιάσουν εξαίσιες μελωδίες, με έντονο και ταχύ τρόπο που κάνει κάθε προηγούμενη προσπάθεια τους να μοιάζει με παιδική γιορτή. Πιο σκληρές και απότομες κιθάρες, πολύ πιο θυμωμένα φωνητικά και η μπάντα ακόμα και όταν χαλαρώνει ακούγεται τραχιά. 

Σύντομα τραγούδια, με πιασάρικα ρεφρέν, στα οποία δεν λείπουν τα μικρά σόλο (“Intruders”) και αυτή τη φορά αποδεικνύεται απρόσμενα το πόσο όμορφα τραγούδια γράφουν αυτά τα παιδιά. Το ομώνυμο “This is War” που αποτελείται από ένα εξαιρετικό riff, τέτοιο που θα έκανε τους Satanic Surfers να τους χειροκροτήσουν και στη συνέχεια, τα “Voices” και “Head On A Platter” κρατάνε ψηλά τον πήχη και το “Wasteland” είναι το κατάλληλο τελείωμα ενός δυναμικού και γεμάτου ιδρώτα και αλκοόλ πάρτι.

Οι Wish Upon A Star όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο του νέου τους ΕΡ, βρίσκονται σε ένα όμορφο αντιπολεμικό παραλήρημα που τους βρίσκει ιδιαίτερα επαναστατημένους μουσικά.

Εξαιρετική επίσης και η παραγωγή του “This Is War”, με τις ηχογραφήσεις να έχουν λάβει χώρα στο Ηχοβρύχιο και στα Wreck It Sound Studios από τον Βασίλη Ζαμπίκο και το Γιώργο Λεώδη. Τη μίξη έχει αναλάβει ο Βασίλης Ζαμπίκος, ενώ το mastering είναι ενός τύπου, που κρύβεται πίσω από πολλά ελληνικά albums, του Brad Boatright.

Ένα από τα καλύτερα punk rock σχήματα της χώρας μας, επιστρέφει τσαμπουκαλεμένο και όσοι κινούμαστε γύρω από το ιδίωμα, επιβάλλεται να στηρίξουμε αυτήν την φοβερή δουλειά. Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον!

Εγώ, ο Δημήτρης, δηλώνω υπερενθουσιασμένος με το νέο πρόσωπο των WISH UPON A STAR και θα προσπαθήσω να είμαι στο Temple την 4η Ιανουαρίου. Εσείς, θα με πιάσετε αν μαζέψω το σακατεμένο μου κορμί για ένα stage dive;

603

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.