EMERALD SHINE: “Misty Tales”

Πέρα από το viking folk metal, που έχει να κάνει με πολεμικές ιστορίες των Vikings, με βασιλιάδες και θρύλους των Σκανδιναβικών χωρών, με το θάνατο και γενικότερα πιο “σκοτεινά μονοπάτια” των παραδόσεων, υπάρχει και η “φωτεινή” πλευρά του folk metal, όπου μνημονεύεται η ελπίδα, η ζωή και οτιδήποτε θετικό συναίσθημα. Οι Emerald Shine, καταπιάνονται με όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα στο νέο τους album με τίτλο “Misty Tales” και μας παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα “χαρωπό” και “ευδιάθετο” δίσκο.

Οι Τσέχοι symphonic/folk metallers, δημιουργήθηκαν το 2013 στο Novy Jicin και έχουν να επιδείξουν μόνο το EP “Beneath The Stars” του 2016. Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία της μπάντας, είναι το “Misty Tales” και ομολογουμένως κρύβει μέσα του όλη αυτήν την παραμυθένια ατμόσφαιρα που συναντάς στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, τη Πράγα.

Οι Emerald Shine, ασχολήθηκαν από την αρχή της ύπαρξής τους με το παραδοσιακό metal, το επονομαζόμενο και folk, προσθέτοντας αρκετά συμφωνικά στοιχεία και ντύνοντάς το με μία ατμόσφαιρα βγαλμένη από το καλύτερο παραμύθι του Hans Christian Andersen. Το πάντρεμα όλων των παραπάνω, είναι ο ήχος που ονειρεύτηκε η μπάντα για να “ντύσει” τις συνθέσεις της και να χαράξει το δικό της δρόμο στο metal γίγνεσθαι.

Το “Misty Tales”, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτά που, ως επί το πλείστον, ξέρουμε για το folk metal. Δεν έχει να κάνει με vikings, με πολεμικές ιστορίες, με πειρατές, με θάνατο και γενικά με την περιπετειώδη πλευρά των παραδόσεων ενός τόπου, αλλά περισσότερο με την πιο “ζωντανή”, πιο ελπιδοφόρα, πιο φανταστική του πλευρά, όπου όλα κυλούν ήρεμα, όμορφα και ανέμελα. Ταιριάζει περισσότερο με την αρμονία και το ξεφάντωμα, παρά με την προδοσία, την ίντριγκα και οτιδήποτε επισκιάζει την ηρεμία της ζωής. Αν έχετε παρακολουθήσει τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, θα ήταν σίγουρα μία περιγραφή της χώρας των Ξωτικών, των νεραιδών και των hobbits, παρά ότι έχει να κάνει με το σκοτεινό βασίλειο της Mordor.

Ακούγοντας το album, σου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για μία ιστορία που εξελίσσεται μέσω των κομματιών και όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με έναν καλοσχεδιασμένο, έξυπνο και ελκυστικό τρόπο, ώστε να σε κρατήσουν καθηλωμένο ως το κλείσιμο του δίσκου. Έτσι, είναι αδύνατο να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι ως το καλύτερο ή που να σου κάνει εντύπωση, αφού όλα είναι στο ίδιο ύφος και άριστα συνδεδεμένα μεταξύ τους, που πιστεύεις ότι είναι ένα κομμάτι μεγάλης διάρκειας. Θα μπορούσες να πεις, ότι τα “The Elven King”, “Voice Of The Muse” και “The Only One” με την ταχύτητα και την έντασή τους, όπως και το “The Song Of Fallen Leaves” για την αρμονία και το συναίσθημά του, κάνουν τη διαφορά και εκφράζουν τον ήχο των Τσέχων metallers.

Οι Emerald Shine, σίγουρα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το δικό τους ηχητικό, ξεχωριστό παρακλάδι και ακόμη να κάνουν το όνομά τους να ακουστεί εκεί έξω. Το ντεμπούτο τους κρίνεται επιτυχημένο, βάσει του μοντέλου με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν και έγκειται στο χέρι τους να συνεχίσουν ανοδικά την πορεία προς την επιτυχία. Ο δρόμος μπορεί να κρύβει μυστήρια και κακοτυχίες, όμως με την ελπίδα και τη ζωντάνια που βγάζουν στη μουσική τους οδηγό, έχουν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουν.

https://www.facebook.com/emeraldshineofficial/

Emerald Shine – Rainy Night

576

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.