MYSTIC PROPHECY: “Metal Division”

Κλασσικό power metal είναι αυτό που προσφέρει και πάλι ο R.D. Liapakis και η παρέα του στον νέο δίσκο μιας καριέρας που αριθμεί αισίως 11 albums σε 18 χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το φοβερό debut “Vengeance” τους πίσω στο 2001 η καλλιτεχνική πορεία τους ήταν μάλλον φθίνουσα, με αδιάφορες λίγο – πολύ δουλειές οι οποίες συγκινούσαν μόνο τους σκληροπυρηνικούς heavy metallers, κυρίως παλαιάς κοπής. Εν έτει 2019, υπό τη σκέπη της ROAR! Rock of Angels Records πλέον και ακούγοντας το υλικό του “Metal Division” το πρώτο πράγμα που αισθάνεται ο ακροατής είναι ότι οι Mystic Prophecy κάθε άλλο παρά έχουν αλλάξει ρότα. Παραμένουν σταθερά στο heavy / power μονοπάτι και δείχνουν ένα καλό πρόσωπο σε σχέση με τα ως τώρα πεπραγμένα τους.

Ένα από τα ατού του album είναι η τελειότητα του ήχου με τα πάντα να ακούγονται καθαρά. Συνθετικά έχουμε να κάνουμε με υλικό ποικίλων ταχυτήτων με μάλλον παρωχημένη στιχουργία που αναλώνεται σε Manowar-ικά πρότυπα (ok, δεν είναι δα και κανένα μεγάλο έγκλημα αυτό). Αρκετά δυναμικές κιθάρες, είτε στα δομικά riffs είτε στα καλά solos και άρτιες εκτελέσεις από το ρυθμικό δίδυμο, ο δε Liapakis έχει ρίξει αρκετή δουλειά στα φωνητικά του και ακούγεται πολύ ώριμος, χωρίς φλύαρες υψιφωνίες. Προσγειωμένος και πολύ καλός πίσω από το μικρόφωνο.

Το “Metal Division” εμπεριέχει αρκετά καλά τραγούδια όπως το Saxon “Here Comes The Winter”, τα γρήγορα “Curse Of The Slayer” και “Die With The Hammer” και πολύ καλά τα mid tempo “Dracula” και “Reincarnation”.

Σίγουρα η μπάντα δικαιούται να νιώθει υπερήφανη για το δημιούργημά της και το ερώτημα που ανακύπτει είναι και το “κλειδί” της υποθέσεως είναι ποιούς θα συγκινήσει σε έναν υπερφορτωμένο χώρο, αν και σίγουρα υπάρχει ακροατήριο, υπάρχουν πολλοί “αμετανόητοι” heavy / power metallers εκεί έξω. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο σαν κυκλοφορία αλλά εμπεριέχει “ζωηρή” μουσική που ακούγεται πολύ συμπαθητική. Θεωρώ ότι η ώρα που θα του αφιερώσει κάποιος στο “Metal Division” δεν θα πάει χαμένη.

https://www.facebook.com/mysticprophecy

MYSTIC PROPHECY – “Metal Division”

677

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.