KARYN CRISIS’S GOSPEL OF THE WITCHES: “Covenant”

Όσοι φτάσατε ή πλησιάζετε το midlife crisis σας μάλλον θα θυμάστε την Karyn από την αρχική της μπάντα με την οποία μοιραζότανε το όνομα, τους Crisis, μια μπάντα που ποτέ δεν έκανε  μεγάλο μπαμ εμπορικά αλλά είχε πάντα μια σεβαστή θέση και σχεδόν cult status στο underground της 90s thrash/hardcore σκηνής, εν μέρει λόγω της παρουσίας της ίδιας της Karyn που έφτυνε βρυχηθμούς ενώ ανέμιζε σαν μαστίγια τις τεράστιες τζίβες της.

Οι Gospel of the Witches πάλι δεν έχουν και πολύ σχέση με το παρελθόν μιας και ακολουθούν πιο doom/occult metal μονοπάτια, αλλά μην αφήνετε την ταμπέλα να σας παραπλανήσει, εδώ δεν υπάρχει τίποτα ρετρό. Παρέα με τον σύζυγο της Davide Tiso, ιθύνων νου των avant-garde metallers Ephel Duath (από τους οποίους πέρασε και η ίδια για ένα σύντομο φεγγάρι) η Karyn επανακαθορίζει το υπο-είδος και το εκσυγχρονίζει, αναμιγνύοντας gothic/doom metal με μοντέρνα prog σημεία αλλά και στοιχεία σύγχρονης καφρίλας που θα μπορούσαν να ανήκουν σε κάποιο ατμοσφαιρικό σημείο των Skinlab, και παρόλο που σαν εγχείρημα ακούγεται δύσκολο το αποτέλεσμα την δικαιώνει. Αν πρέπει να δώσω κάποιο σημείο αναφοράς τότε μάλλον θα έλεγα το “Rites of Passage” των Sabbath Assembly αλλά και αυτό περιορισμένα και πιο πολύ σαν αισθητική μιας και οι Gospel of the Withes είναι λιγότερο παραδοσιακοί στο μυστικιστικό prog/doom τους και η ίδια η Karyn έχει τελείως διαφορετική ηχητική παρουσία, εναλλάσσοντας τσαμπουκά με χάσιμο που παραπέμπει σε Queen Adreena και όλα τα ενδιάμεσα.

Μυστήριο άλμπουμ λοιπόν το “Covenant” αλλά ταυτόχρονα απίστευτα ενδιαφέρον, το είδος του άλμπουμ που κάποιοι θα βρουν βαρετό, κάποιοι ωραίο αλλά μέχρι εκεί, κάποιοι όμως θα το ερωτευθούν και θα ακούνε ευλαβικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να βρείτε βέβαια σε ποια κατηγορία ανήκετε θα πρέπει να το ακούσετε πρώτα καναδυο φορές, και μην βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα, είναι δίσκος που σε κερδίζει εκεί που δεν το περιμένεις, αυτά παθαίνεις όμως άμα μπλέκεις με μάγισσες.

https://vimeo.com/359103773

504

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.