PALILA: “Are we happy now?”

Οι Palila είναι ένα indie-rock trio από το Αμβούργο και μας συστήθηκαν φέτος το φθινόπωρο μ’ ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο LP, το “Are we happy now?”.

Οι Γερμανοί τρέφουν βαθιά αγάπη για το πρώιμο indie rock και φροντίζουν σε κάθε μέτρο τους να το αποτυπώνουν, ενώ η εξαιρετική παραγωγή του αναδεικνύει τους σκοπούς και τις αρετές τους. Στο πρόσωπο του κιθαρίστα-τραγουδιστή Matthias Schwettmann απαντάμε έναν πολύ άξιο μουσικό με μία αιθέρια φωνή, που θα μπορούσε γρήγορα να εξελιχθεί σ’ ένα χαρισματικό frontman.

Έχουμε να κάνουμε με 4 συνθέσεις, οι οποίες θεματικά περιπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργούν μία βαθιά νοσταλγική αίσθηση, η οποία τρέφει track by track τη μνημοσύνη των αμέριμνων κι ανυποψίαστων, πατώντας στα βήματα των πρώιμων R.E.M. και των Neil Young and Crazy Horse (δίχως τα country στοιχεία).  

Από την play list μας, εξέχουσα θέση πρέπει να έχει το “Control” που με κάποια ελάχιστα ψυχεδελικά ψήγματα δημιουργεί το κατάλληλο κι απόλυτο πάτημα για το “δωρικά”, αριστουργηματικό “Sundays”, το οποίο “χτυπάει” πιο ύπουλα απ’ όσο μπορεί αρχικά να νιώσεις, παρά το laid back indie ύφος του. 

Είναι κάποιοι καλλιτέχνες, που έχουν τη δυνατότητα σε πολύ λίγο χρόνο (ένα τέταρτο) με τέσσερα μόλις τραγούδια, “να πάρουν τον ακροατή από το χέρι και να τον αποπλανήσουν”. Η τριάδα από το Αμβούργο με τις “ευλογίες” του Bowie και την “αιθέρια” κι υποτονική αισθητική του Neil Young, παραδίδουν μαθήματα, πώς με απλά “υλικά” μπορείς να μεγαλουργήσεις.

https://palila.bandcamp.com/releases

Palila – Evacuate (Official Audio)

914

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.