IRONTHORN: “Legends of the Ancient Rock”

Οι Ironthorn είναι μία σχετικά καινούρια μπάντα από τη Σικελία, η οποία με το δεύτερο δίσκο της “Legends of the Ancient Rock” μας εκπλήσσει ευχάριστα, παρουσιάζοντας μία heavy metal πρόταση που αποφεύγει τον σκόπελο της υπερβολικής αγάπης για το παρελθόν.

Υπάρχουν από το 2014 και έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ένα δίσκο το 2017, το “After the End”. Τo “Legends of the Ancient Rock” είναι συνέχεια της ιστορίας του προηγούμενου album  με τους Ιταλούς να επιστρατεύουν μύθους και ιστορίες από όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν τη διήγηση του concept.  Έτσι, στο δίσκο συνυπάρχουν ο μύθος του Προμηθέα, η ιστορία του Loki και της Sigyn, το παραμύθι του Jack o’ Lantern, λυκάνθρωποι, μέχρι και ο Κθούλου εμφανίζεται.

Όσον αφορά στο μουσικό κομμάτι, οι Ironthorn “μπολιάζουν” το heavy metal τους με αρκετές δόσεις hard rock, προσπαθώντας όμως να μην ακούγονται ρετρό και έτσι πετυχαίνουν να έχουν ένα σύγχρονο ήχο, που δεν κοπιάρει συγκροτήματα του παρελθόντος και ειδικά της δεκαετίας του ’80. Ο δίσκος ξεκινάει εξαιρετικά με το κομμάτι “Legends”, που είναι ένα tribute της μπάντας σε συγκροτήματα που τους έχουν επηρεάσει, με τους στίχους να αποτελούνται από τίτλους γνωστών  τραγουδιών. Από εκεί και πέρα υπάρχουν hard rock “δυναμίτες” όπως “Werewolf” και “The Seed of Fire”, για τους αγαπησιάρηδες η μπαλάντα “My Cure” και καπάκι το επηρεασμένο από την μουσική της πατρίδας τους “Phoenix”, μία αρκετά “πιασάρικη” σύνθεση.

Οι Ironthorn “τα σπάνε” στο Ιταλόφωνο “Ladro del tempo”, ρίχνουν ταχύτητα με το πιο “σκοτεινό” κομμάτι τους το “Trick or Treat” και βαραίνουν απότομα με το “The Call of Silence”. Ο επίλογος έρχεται με το πολύ καλό instrumental, “The Ancient Rock”. Σε όλο το δίσκο φαίνεται ο επαγγελματισμός και η ικανότητα των Ιταλών και ειδικά στις κιθάρες έχει γίνει φοβερή δουλειά, με ωραίες μελωδίες και φανταστικά solos. Επίσης και ο τραγουδιστής της μπάντας τραγουδάει με πάθος και είναι αρκετά εκφραστικός.

Το “Legends of the Ancient Rock” είναι ένας δίσκος που με όπλο την ποικιλία των τραγουδιών και την συνθετική ικανότητα των δημιουργών του, καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αρκετά ποιοτική δουλειά, που αξίζει να της δώσουμε την προσοχή μας.

https://www.facebook.com/upIronthorn/

Ironthorn // The Call Of Silence – video link

551

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.