STREET LETHAL: “Welcome To The Row”

Δε γνωρίζω πόσες νέες μπάντες μπορούν να πετύχουν το feeling των ’80s και η αλήθεια είναι ότι δε με ενδιαφέρει ο αριθμός τόσο, αλλά οι Street Lethal φαίνεται ότι το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό στο ντεμπούτο album τους “Welcome To The Row”.

Οι Ισπανοί heavy/speed metallers, ιδρύθηκαν μόλις το 2014 στην Καταλανική πρωτεύουσα της Ισπανίας τη Βαρκελώνη και έκτοτε έχουν βαλθεί να κηρύξουν την ’80s heavy metal φιλοσοφία σε όλον τον πλανήτη. Με δύο EPs και ένα live album παρακαλώ, μετά από 5 χρόνια παρουσίας στο χώρο του metal, έρχονται με την πρώτη επίσημη, ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά, να “ταράξουν” το heavy metal στερέωμα.

Οι Street Lethal, έχουν ως σκοπό να τιμήσουν τους μεταλλικούς ήρωές τους, που πριν 40 περίπου χρόνια και επί μία δεκαετία δημιουργούσαν έπη και κέρδιζαν πιστούς, στο όνομα του true metal. Με έναν ήχο βγαλμένο από τον παλιό καλό καιρό λοιπόν και μία παραγωγή που αναδεικνύει τις συνθέσεις και τις ικανότητες της μπάντας, οι Ισπανοί metallers ξεκινούν αυτό το ταξίδι της επαναμύησης του κοινού σε αυτήν τη μυσταγωγία που λέγεται “true heavy metal”.

Το “Welcome To The Row”, φαίνεται ότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό album για τη μπάντα, γι’ αυτό και η πενταετής αναζήτηση της καλύτερης στιγμής για την παρουσίασή του στους οπαδούς. Οι σκέψεις ωρίμασαν όσο έπρεπε, το group έπειτα από τις πολλές προσθαφαιρέσεις έχει “δέσει” και κατασταλάξει στον τρόπο που θα παίζει, με αποτέλεσμα το “Welcome To The Row” να ακούγεται σαν ένα album μιας “καλοκουρδισμένης μηχανής”, μιας “μπαρουτοκαπνισμένης” μπάντας, που γνωρίζει τι θέλει.

Αυτό που κάνει εντύπωση στο δίσκο, είναι η διάθεση της μπάντας να “τρέξει”, να ανεβάσει ταχύτητα και να παρασύρει ό,τι βρεθεί στο διάβα της. Από το ομώνυμο εναρκτήριο κομμάτι “Welcome To The Row” ως και το κλείσιμο του album με το “Into Your Mind”, οι Street Lethal δε δείχνουν να εφησυχάζουν και “πυροβολούν” αδιακρίτως με μεταλλικά riffs που σε ξεσηκώνουν και solos που σε γεμίζουν με ελπίδα για ένα καλύτερο μεταλλικό παρόν και μέλλον. Ίσως και οι ίδιοι, ως οπαδοί σκεπτόμενοι, πιστεύουν ότι αυτό είναι που κέντρισε κάποτε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και αυτό είναι που θα τους ξαναγυρίσει πίσω στο metal.

Βέβαια, το album (κατά τη γνώμη μου πάντα) έχει και ένα “ελάττωμα”, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα λίγα κομμάτια (μόλις 6!!) και τη μικρή διάρκειά του (περί των 30 λεπτών). Σίγουρα η ενέργεια και η “όρεξη” των τραγουδιών τα προσπερνάει, αλλά νομίζω ότι ο οπαδός θα ήθελε να ακούσει λίγο περισσότερο από αυτήν τη heavy/speed μαγεία. Άλλωστε, τραγούδια σαν το “Tyrants” και το “Roll Racing” με τα  “riffs-πολυβόλα” και τα solos που σε σκορπίζουν, δε βγαίνουν πολλά σήμερα, με αποτέλεσμα να γίνονται ύμνοι όποτε βρεθούν.

Σίγουρα πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, που θα τραβήξει τα βλέμματα όλων των φίλων του κλασικού metal, πάνω στο όνομα Street Lethal. Νομίζω ότι μετά από τέτοια κυκλοφορία, το δικαιούνται. Όποιος γουστάρει το “old school” feeling και τα ατσάλινα riffs, δεν έχει παρά να δοκιμάσει το “Welcome To The Row”. Ό,τι καλύτερο για ντεμπούτο album μιας νέας μπάντας, που μπορούμε να βρούμε στις μέρες μας. Horns Up!!

https://www.facebook.com/Streetlethalheavymetalband/

STREET LETHAL – Welcome to the row

511

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.