MONTE LUNA: “Drowners' Wives”

Τον τελευταίο καιρό, πολλά νέα groups ασχολούνται με το doom metal είτε άμεσα είτε έμμεσα με τις διάφορες εκφάνσεις του. Οι Αμερικανοί Monte Luna, είναι από αυτά τα groups και το νέο τους album με τίτλο “Drowners’ Wives” είναι ένας ιδιαίτερος συνδυασμός psychedelic doom metal που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Οι Τεξανοί doomsters, είναι ένα σχήμα νέο στο χώρο του metal με μόλις 4 χρόνια παρουσίας, αφού δημιουργήθηκαν μόλις το 2015. Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν 1 demo, 1 EP και φυσικά το ομώνυμο ντεμπούτο τους “Monte Luna”. Το “Drowners’ Wives”, είναι ουσιαστικά η δεύτερη επίσημη ολοκληρωμένη πρόταση της μπάντας και το album που θα τους καθιερώσει στο χώρο του doom metal.

Οι Monte Luna, είναι και ακούγονται ως ένα doom metal group. Αυτό που διαφέρει στον ήχο τους σε σχέση με πολλά άλλα, είναι ότι δε στρογγυλοκάθισαν στις κλασικές φόρμες του είδους, αλλά με πολύ δουλειά κατάφεραν να συνδυάσουν στοιχεία psychedelic metal, με stoner “πινελιές” και φυσικά doom riffs που σκοτώνουν.

Το “Drowners’ Wives”, είναι από τα albums που μπορούν εν μία νυκτί να αλλάξουν το status ενός group, καθιερώνοντάς το πλέον στη συνείδηση του κοινού. Οι συνθέσεις του, η ατμόσφαιρά του, ο ήχος του και φυσικά οι ερμηνείες του, είναι κάποια από τα βασικά σημεία που ξεχωρίζει ο ακροατής ακούγοντας το δίσκο και μάλιστα είναι αυτά που τον κρατούν δεμένο ως το τέλος του μουσικού αυτού ταξιδιού. Η ταξιδιάρικη ψυχεδελική ατμόσφαιρα που συναντάς στο album, είναι το “σιγουράκι” που ψάχνουν οι λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου και είναι αλήθεια ότι θα μαγέψει και αρκετούς νέους ακροατές που αρέσκονται σε μία προοδευτική μουσική.

Ξεκινώντας την ακρόαση του δίσκου ανάποδα, θα βρεθείς μπροστά σε ό,τι αντιπροσωπεύει αυτή η μπάντα, αφού το “Scenes From A Marriage” περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Monte Luna. Σίγουρα θα χαθείς στα ατμοσφαιρικά μονοπάτια του ορχηστρικού “Wild Hunt”, ενώ από την άλλη το Sabbath-ικό  εναρκτήριο “The White Hag” θα σου θυμίσει όλα όσα λάτρεψες σε αυτήν τη μουσική. Η “Doors-ική” ψυχεδέλεια, θα σε ανατριχιάσει στο “The Butcher Of Blaviken”, ενώ το “Man Of Glass” είναι μία άριστα  ισορροπημένη stoner/doom σύνθεση.

Τελικά, το “Drowners’ Wives” είναι ένας καταλυτικός δίσκος για τους Τεξανούς doomsters. Είναι ένα album, που θα καθιερώσει τη μπάντα στο χώρο του doom και από την άλλη φέρει την ηχητική σφραγίδα των Αμερικανών ως προς το πώς θέλουν να ακούγονται, χωρίς να γίνονται ακόμη μία doom μπάντα. Από τα καλύτερα doom albums, που άκουσα τελευταία. Θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, από το πρώτο άκουσμα.

https://www.facebook.com/MonteLunaTX/

MONTE LUNA – Man of Glass

484

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.