AGGRESSIVE PERFECTOR: “Havoc At The Midnight Hour”

Ο γνωστός στο ευρύ μεταλλικό κοινό ως King Diamond, είτε στο προσωπικό του σχήμα τους King Diamond είτε στους Mercyful Fate, υπήρξε πρωτεργάτης του horror metal και γενικά της ένταξης της λέξης horror στη metal μουσική. Από την άλλη, οι Venom υπήρξαν οι προπάτορες του heavy/black metal και γενικότερα της “σκοτεινής” ατμόσφαιρας του ακραίου ήχου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο γέννησε τους Aggressive Perfector, οι οποίοι με το ντεμπούτο τους “Havoc At The Midnight Hour”, θέλουν να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις επιρροές τους.

Οι Άγγλοι speed/thrash/heavy metallers δημιουργήθηκαν μόλις το 2014, όταν η ανάγκη των μελών του group να “εξαπολύσουν” αυτήν τη “σκοτεινή”, δημιουργική, heavy πλευρά τους, άρχισε να τους “πνίγει” και να “ασφυκτιούν”, βρίσκοντας έτσι τη διέξοδο που αναζητούσαν. Με το “Satan’s Heavy Metal” demo να είναι η αρχή, η μπάντα κυκλοφορεί πλέον το ντεμπούτο album της με τίτλο “Havoc At The Midnight Hour” και υπόσχεται “σκοτεινή”, heavy metal μαγεία.

Όπως προείπαμε, οι Aggressive Perfector ανδρώθηκαν μουσικά σε ένα περιβάλλον όπου οι Slayer, Venom Tank, συναντούσαν τους Mercyful Fate και τους King Diamond. Φυσική εξέλιξη λοιπόν, ήταν να δημιουργήσουν έναν ήχο που θα καλύπτει τις black και κλασικές heavy ιδεολογίες του group για τη metal μουσική. Οι speed “πινελιές”, ήταν το extra-δάκι που απογείωσε τον ήχο της μπάντας και ορίστε οι Aggressive Perfector!

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι, από το πρώτο riff είναι εμφανείς οι κλασικές ’80s φόρμες που ακολουθεί η μπάντα, ώστε να τελειοποιήσει και να “καλουπώσει” τον ήχο της. Ακόμη και η παραγωγή, φαίνεται να αγγίζει περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας αυτή την ατμόσφαιρα που το group πιστεύει ότι εκφράζει τη γενικότερη εικόνα και φιλοσοφία του ήχου του. Από το εναρκτήριο “Onward To The Cemetery”, έως και το κλείσιμο του δίσκου με το επικό “Seven Gates” (όπου ο τίτλος παραπέμπει σε ανάλογο κομμάτι των Venom), αυτό που κυριαρχεί στο album είναι η horror αισθητική, τα heavy riffs και μια “βαριά”, “σκοτεινή” ατμόσφαιρα.

Ακολουθώντας αυτό το ηχητικό μονοπάτι, ήταν αναπόφευκτο να μην επηρεαστούν και να μη συγκριθούν με τα μεγαθήρια που αλωνίζουν στο συγκεκριμένο είδος. Έτσι, θα ακούσετε τη Mercyful Fate-ική μουσική δομή στο “Turbo Evil”, αναμιγμένη με μία speed metal “δόση”, βγάζοντας ένα αποτέλεσμα που θα σας συνεπάρει κυριολεκτικά. Στην αντίπερα όχθη, το “Chains Of Black Wrath” θα σας “στοιχειώσει” με αυτήν τη black μαγεία, όπως οι Venom ξέρουν μόνο να μεταφέρουν στη metal σκηνή.
Σίγουρα η σύγκριση είναι αναπόφευκτη, όμως οι Aggressive Perfector το γνωρίζουν και δείχνουν τη διάθεση με μικρές δικές τους “πινελιές”, να μπορέσουν να βγουν αλώβητοι από αυτή. Και ίσως και εμείς, θα πρέπει να ανοίξουμε τα αυτιά μας και να προσπαθήσουμε να ακούσουμε απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε ταμπού τι θέλουν να μας πουν. Το “Havoc At The Midnight Hour”, είναι μία ωδή στους μουσικούς τους ήρωες και ένα από τα albums που μπορούν να κάνουν τη διαφορά εκεί έξω. Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό, πέρα από το κλασσικό και πέρα από ταμπέλες, νομίζω ότι το ντεμπούτο των Άγγλων metallers είναι αυτό που θες να ακούσεις. Συνιστάται εννοείται, στους λάτρεις της heavy black και horror σκηνής.

https://www.facebook.com/AggressivePerfectorBand/

Aggressive Perfector – Chains of Black Wrath

423

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.