CANNABIS CORPSE: “Nug So Vile”

Τραβάω μία γερή τζούρα από το τσιγάρο μου και γέρνω πίσω στην καρέκλα. Καθώς εκπνέω τον καπνό και ανοίγω τα μάτια μου, βλέπω μέσα από τα ντουμάνια και γράφει Cannibal Corp….Όχι, στάσου. Γράφει Cannabis Corpse. Μα φυσικά. Το νέο άλμπουμ των θεούληδων από το Richmond Virginia (έχει ωραία καπνά εκεί). Οι Cannabis Corpse είναι δημιούργημα των αδερφών Phil “Landphil” Hall (Municipal Waste, Iron Reagan) και Josh “Hallhammer” Hall, οι οποίοι σχημάτισαν τη μπάντα το 2006, μοιραζόμενοι την αγάπη τους για δύο πράγματα. Το death metal και το “χόρτο”.

Αρχικά όλο αυτό ξεκίνησε ως ένας φόρος τιμής στους προπάτορες του είδους (Cannibal Corpse, Deicide, Autopsy, Entombed κλπ) με τη μορφή παρωδίας (λόγω ονόματος και τίτλων τραγουδιών), με τα αδέρφια αποφασισμένα να ξεχωρίσουν από την “αγέλη” προσθέτοντας μία “πράσινη φυλλώδη” αίσθηση του χιούμορ στους horror inspired στίχους τους.

Φτάσαμε όμως 13 χρόνια μετά και πέντε full length κυκλοφορίες και οι Cannabis Corpse συνεχίζουν απτόητοι. Έτσι μετά το “Left Hand Pass” του 2017  (τί τίτλος ρε μλκ; Γονατίζω κάθε φορά), επιστρέφουν με άλλον ένα τίτλο παρωδία το “Nug So Vile”(Season Of Mist), σαφή αναφορά στο επιδραστικό άλμπουμ των Cryptopsy. Τους Phil (bass/vocals) και Josh (drums) πλαισιώνει ο Adam Guilliams στις κιθάρες και έτσι όλη αυτή η “πράσινη ευωδία” μπορεί και κάνει κύκλο, στροβιλιζόμενη ανεμπόδιστα πάνω από τα κεφάλια μας. Και ενώ στιχουργικά παραμένουν το ίδιο χαβαλέδες, βλέποντας τις φαντασιώσεις μέσα στο διαταραγμένο μυαλό ενός εξαρτημένου χρήστη μαριχουάνας, μουσικά παραμένουν το ίδιο, ίσως και ακόμη πιο σοβαροί στο death στοιχείο τους. Στιβαρό riffing, καρά-brutal φωνητικά και ισοπεδωτικό drumming, συνθέτουν πάντα ένα ιδανικό “κοκτέιλ” για να ξεδιψάσει ένας deathster. Και μα την THC, οι Cannabis Corpse αριστεύουν και σε αυτόν τον τομέα.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν τραγούδια σαν το “Conquerors Of Chronageddon”, “Cylinders Of Madness”, “Cheeba Jigsore Quandary”, “Edibles Autopsy”  και “The Ultimate Indicantation” στέκουν αγέρωχα death metal “διαμάντια” από μόνα τους;

Άσε λοιπόν τον καπνό να κατακάτσει και αφού διαπιστώσεις ότι το logo δεν είναι αυτό που αρχικά νόμιζες, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ακούσει μία από τις σοβαρότερες, μέσα στον χαβαλέ της, death metal κυκλοφορίες της χρονιάς. Δεν έχει σημασία αν θα κάνεις Headbang ή Headbong. Η ουσία βρίσκεται μόνο στη μουσική.

https://www.facebook.com/CannabisCorpse-104903899597371/

Cannabis Corpse – Cylinders of Madness

562

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.