STAR.GATE: “The Dream”

Τέταρτος δίσκος για τους Θεσσαλονικείς (κατά πλειοψηφία) Star.Gate, οι οποίοι από το 2013 και μετά έχουν πιάσει ρυθμό και ανά τρία χρόνια βγάζουν μικρά “διαμάντια”, με το “The Dream” να δικαιολογεί απόλυτα αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Ο τραγουδιστής John Jeff Touch, ο μπασίστας Κώστας Δουμενικιώτης και ο πληκτράς Σάκης Μπαντής (Horizon’ s End) παραμένουν σταθεροί στο line up και επίσης συμμετέχουν οι Στέργιος Κουρού (Wardrum, Horizon’ s End ) στα τύμπανα και o Anthemm Manti στις κιθάρες. Η μίξη και το mastering έχει γίνει από τον Κώστα Σκανδάλη, ενώ για το artwork υπεύθυνος είναι ο Χρήστος Καριέτης. Το “The Dream” διαρκεί περίπου 40 λεπτά, περιέχει  10 συνθέσεις, με τους Star.Gate να συνεχίζουν να υπηρετούν το μελωδικό metal.

Σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο, το “Longing for Light” του 2016, η εκτίμησή μου είναι ότι όλα είναι πιο βελτιωμένα. Έχει σίγουρα καλύτερα τραγούδια, χωρίς (το τονίζω) το “The Dream” να περιέχει κάποιο filler, η παραγωγή είναι καλύτερη και ακόμα και το εξώφυλλο είναι πολύ καλό. Επίσης, οι Star.Gate πάντα βάδιζαν στη λεπτή γραμμή μεταξύ hard rock και metal, αλλά πιστεύω ότι αυτή τη φορά η ζυγαριά του ήχου έχει γύρει προς το metal. Φυσικά, αν για κάτι φημίζεται η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, είναι η μελωδία. Όλο το album έχει φοβερές μελωδίες και ρεφραίν που σίγουρα θα σιγοτραγουδήσεις,  ενώ τεχνικά solos, είτε κιθαριστικά είτε από πλήκτρα, ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις. Ο John Jeff Touch είναι εξαιρετικός στα φωνητικά και πέρα από το πάθος, μου βγάζει και μία γλυκιά μελαγχολία που ταιριάζει απόλυτα με τον ήχο της μπάντας. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω ένα τραγούδι, αυτό θα ήταν το φανταστικό “Miracle, που δεν σταματάς να τραγουδάς το ρεφραίν και επίσης το “Part Of the Rainbow”, με τον Στέργιο Κουρού να “δίνει πόνο” στα τύμπανα.

Το “The Dream” είναι ένας άρτιος δίσκος, που θα ικανοποιήσει όλους τους οπαδούς του μελωδικού metal, ένας δίσκος που η τεχνική και το πάθος περισσεύουν. Ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει μέχρι στιγμής.

https://www.facebook.com/StargateMetal/

Star.Gate – Shameless War



612

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.