SPY # ROW: “Blood Brothers”

Τις παλιές τις εποχές χαζεύαμε με τις ώρες στα δισκάδικα, κι ανάμεσα στα βασικά μας κριτήρια για να σταθούμε ιδιαίτερα σε δίσκο, πέρα από το είδος της αγαπημένης μας μουσικής, αποτελούσε το όνομα της μπάντας και το εξώφυλλο. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σίγουρα θα υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις να προσπεράσουμε ένα σχήμα εν ονόματι SPY # ROW, κι επιπλέον στο εξώφυλλο της ντεμπούτο τους δουλειάς, “Blood Brothers”, ν’ απεικονίζονται 3 αγκαλιασμένοι πιτσιρικάδες. Ίσως στις μέρες μας, το συγκεκριμένο πακετάκι, να φαντάζει επίσης παρωχημένο.

Τα φαινόμενα όμως, κατά τον κοινόν λόγο, συνήθως απατούν, το οποίο και ισχύει για την τριάδα των νεαρών Γερμανών, οι οποίοι είναι παιδικοί φίλοι και όπως οι ίδιοι δηλώνουν παίζουν μαζί εδώ και 14 χρόνια, δηλαδή από τα “γεννοφάσκια” τους.

Οι προθέσεις τους γίνονται νωρίς νωρίς εμφανείς και φροντίζουν καθώς “κυλά” η ακρόαση να κλιμακώσουν το ενδιαφέρον. Το ύφος τους έχει βάση το μελωδικό glam metal, το οποίο δίνεται ατόφιο χωρίς πολλές φιοριτούρες στις πρώτες τους συνθέσεις, κι ίσως αρχίζει να κουράζει μετέπειτα σ’ ένα βαθμό, αφού δεν κατόρθωσαν να συγκεράσουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη δυναμική των Tesla, με την AOR προοπτική των Tyketto, ενώ οι πιο χαλαρές στιγμές τους είναι όμορφα δοσμένες, αλλά δεν φτάνουν σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Το όλο εγχείρημα αποκτά ουσιώδες ενδιαφέρον όταν αποφασίζουν να εμπλουτίσουν τις συνθέσεις τους με περισσότερα Maiden στοιχεία και ταυτόχρονα thrash “γεμίσματα”, ν’ ανεβάσουν ταχύτητα και να μετατρέψουν ένα συμπαθητικό πόνημα σ’ ένα ελπιδοφόρο άκουσμα, με αξιόλογη ενορχήστρωση, καλή στιχουργική και πολύ προσεγμένη παραγωγή.

Στα συν συγκαταλέγεται και η πολύ καλή φωνή του frontman τους Sam Jäger, ενώ θεωρώ ότι στάθηκαν άτολμοι στο κιθαριστικό κομμάτι του album, μιας και μερικές σόλο στιγμές παραπάνω, θα ανέβαζαν τους SPY # ROW στα μάτια των “σκληροπυρηνικών” της hard rock σκηνής.   

Το “Blood Brothers” δε διεκδικεί  επ’ ουδενί δάφνες, προκειμένου να τρυπώσει σε κάποια λίστα με τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς, παρ’ όλ’ αυτά ακούγεται ευχάριστα και δυνατά. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι Γερμανοί SPY # ROW μας αναγκάζουν να σημειώσουμε τ’ όνομά τους για το μέλλον.

https://fastball-music.bandcamp.com/album/blood-brothers

SPY # ROW – I Ain’t Falling

469

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.