WASH OF SOUNDS: “Heaven's Crying”

Debut album για τους Αθηναίους Wash Of Sounds οι οποίοι κέρδισαν ένα διαγωνισμό του Metal Hammer το 2018 με έπαθλο την υπογραφή συμβολαίου με την ROAR! Rock of Angels Records για την κυκλοφορία του.

Η μουσική των Wash Of Sounds είναι ένα αξιόλογο μείγμα γκρουβάτου hard rock και μελωδικού heavy metal. Και μη βιαστεί κάποιος να περιμένει κάτι “γλυκούλικο” ή “άνευρο”. Ηχητικά το “Heaven’s Crying” είναι αρκούντως βαρύ και ογκώδες (με καθαρότατη παραγωγή από τον Διονύση Χριστοδουλάτο) η δε Nairouz που βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο διαθέτει μια εξαιρετική φωνή (που προσεγγίζει σε χροιά τη σπουδαία Charlotte Wessels των Ολλανδών Delain) και εξυπηρετεί άριστα τις απαιτήσεις των καλών συνθέσεων της μπάντας.

Mid tempo ρυθμοί με groovy διάθεση εν γένει (πολύ καλή απόδοση από το ρυθμικό δίδυμο των Φοίβου Ανδριόπουλου και Γιάννη Σούνδια στα drums και το μπάσο αντίστοιχα) και πολύ καλή κιθαριστική δουλειά από τον Κώστα Μαύρο στις δομές και στα όμορφα, “ομιλούντα” solos σε κομμάτια που ναι μεν δεν έχουν τόση “χαριτωμενιά” για να τα χαρακτηρίσεις “mainstream” αλλά έχουν ουσία και δύναμη που θα αποσπάσουν την προσοχή του ακροατή.

Αρκετά ανατολίτικα στοιχεία όπως στο “For Real”, στο “Hit The Ground” και στο ομότιτλο track (το οποίο μου έφερε στο νου ως τεχνοτροπία τους Flotsam & Jetsam της μεσαίας περιόδου τους), πολύ καλό ρεφρέν στο “The Fall” (με αμυδρές ατμοσφαιρικές τάσεις προς τους Evanesence), εξαιρετικά τα “καπνισμένα” Sabbath-ικά “Get Lost” (με soul / jazz jamming αισθητική) και “Blackness” και μια Halestorm-ική προσέγγιση στο καθαρά hard rock “Fight”.

Ως debut προσπάθεια, το “Heaven’s Crying” είναι αξιολογότατο και παρουσιάζει μια μπάντα που δείχνει συνθετικές αρετές (εκτελεστικώς είναι όλοι τους άψογοι) σε μια rock / metal κατεύθυνση που δεν πολυσυνηθίζεται μιας και μουσικά οι Wash Of Sounds απέχουν από όλη την συμφωνική αδιαφορία που κατακλύζει τις μπάντες οι οποίες διαθέτουν γυναίκες πίσω από το μικρόφωνο. Μια εικαστικά καλαίσθητη κυκλοφορία (με artwork από τα χεράκια του Γιάννη Τούσσα των Foray Between Ocean) με μουσική ευδιάθετη η οποία προσφέρεται για ψυχαγωγία χωρίς να αναλώνεται σε φλύαρους progressive-ισμούς. Θεωρώ ότι το φίλαθλο κοινό αυτής της συνομοταξίας θα εκτιμήσει την προσπάθεια της τετραμελούς αυτής ομάδας. Πρόσημο θετικό επί του παρόντος και θεωρώ ότι η πορεία τους θα είναι ανοδική και στις μετέπειτα δουλειές τους.

https://www.facebook.com/washofsounds/

WASH OF SOUNDS – “Hit The Ground”

700

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.