ALUNAH: “Violet Hour”

Λέγεται, ότι η μουσική είναι ένας τρόπος να ξεφύγεις από τη ρουτίνα, την καθημερινότητα, για να χαλαρώσεις και να δεις τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία. Οι Alunah φαίνεται να το εκμεταλλεύονται αυτό στο έπακρο με το νέο τους album “Violet Hour”, δίνοντας στον ακροατή μία ακόμη δόση ξεγνοιασιάς από τη “σκληρή” πραγματικότητα.

Οι Άγγλοι doom/stoners, δημιουργήθηκαν το 2006 υπό το όνομα Aluna και το 2008 μετονομάστηκαν σε Alunah, το οποίο ισχύει έως και σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι το ντεμπούτο τους μπορεί να άργησε, αφού κυκλοφόρησε το 2010 μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά έκτοτε η μπάντα έχει βγάλει ακόμα τρία albums και ένα EP, με το “Violet Hour” να είναι η πέμπτη δισκογραφική τους προσπάθεια.

Οι Alunah ασχολήθηκαν, από την αρχή της καριέρας τους, με την πιο “βαριά” και fuzzy πλευρά του metal, το doom και το stoner. Λόγω θεματολογίας ίσως θα μπορούσαν να ασχοληθούν και με το symphonic/power ή το epic, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος που χρησιμοποιούν τη μουσική τους και φυσικά το ρεύμα της εποχής, τους έσπρωξε προς το doom/stoner. Στο νέο τους album βέβαια, δεν υπάρχει έντονο το doom στοιχείο (μπορεί και να μην το καταλάβεις), αφού ο ήχος τους είναι κοντά στο heavy rock και stoner.

Ακούγοντας το “Violet Hour”, αυτό που αμέσως γίνεται αντιληπτό είναι ότι η μπάντα θέλει να δημιουργήσει ένα δίσκο “ταξιδιάρικο”, υπό την έννοια του να σε κάνει να ξεχαστείς για όσο διαρκεί από την καθημερινότητα και να απολαύσεις τις όποιες στιγμές χαλάρωσης. Το ομώνυμο κομμάτι “Violet Hour”, όπως και το “Hunt”, είναι τόσο ατμοσφαιρικά που αμέσως σε “ναρκώνουν” και σε μεταφέρουν νοητά στις πιο ευχάριστες “διαδρομές” του μυαλού σου και σε σκέψεις που σε ξεκουράζουν από τη ρουτίνα της πραγματικότητας. Επίσης, τρομερή δουλειά ατμοσφαιρικά έχει γίνει και στη μπαλάντα “Lake Of Fire”, όπου θα σας συνεπάρει κυριολεκτικά.

Ένα ακόμα κομμάτι που εντυπωσιάζει στο νέο δίσκο, είναι τόσο η στροφή της μουσικής σε πιο “ανάλαφρα μονοπάτια” του stoner, όσο και η συνθετική ικανότητα των Βρετανών. Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός της ατμοσφαιρικότητας και του heavy rock/stoner ήχου, σου δημιουργεί το αίσθημα ότι οι Alunah έχουν μπει στο χώρο του μυαλού σου, που έχεις κρύψει τις στιγμές χαλάρωσής σου, τις γνωρίζουν πλέον και στις “πασάρουν” με το “Violet Hour”. Οι στίχοι φαίνεται να ταιριάζουν απόλυτα με τη μουσική, κάνοντας το album να ακούγεται στ’ αυτιά σου ακόμα πιο ενδιαφέρον, ακόμα πιο κοντά στο τέλειο. Από την αρχή και τα “Trapped And Bound” και “Dance Of Deceit”, μέχρι το τέλος και τα “Velvet” και “Lake Of Fire”, το album είναι ένα διαρκές ταξίδι προς τις πιο ξεκούραστες και όμορφες σκέψεις σου.

Σίγουρα πρόκειται για ένα δίσκο, που τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλει να πετύχει η μπάντα. Είναι καλοδουλεμένο, προσεγμένο και ίσως με μία προσέγγιση που δεν είχαν οι Alunah μέχρι τώρα. Εάν πετυχαίνει το σκοπό του; Νομίζω ότι ο χρόνος θα το δείξει, αν και στα δικά μου αυτιά ακούγεται πετυχημένο. Αν θες όντως λίγες στιγμές μακριά από τη ρουτίνα, τότε το “Violet Hour” είναι αυτό που ψάχνεις. Δώσε του την ευκαιρία να σε ταξιδέψει και δε θα χάσεις.

https://www.facebook.com/alunah.doom/

ALUNAH – Trapped & Bound

481

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.