EXCALION: “Emotions”

Υπάρχουν μπάντες που σε κάθε νέα τους κυκλοφορία κερδίζουν σταθερά οπαδούς, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν το μεγάλο μπαμ και να κερδίσουν την αναγνωρισιμότητα, που θεωρητικά αξίζουν. Μία από αυτές, είναι οι Excalion οι οποίοι φέτος κυκλοφορούν τον πέμπτο τους δίσκο, το “Emotions”.

Αν σου αρέσει το power metal σου να έχει σαν “οδηγό” τα πλήκτρα και όχι τις κιθάρες, τότε το νέο album των Φινλανδών είναι για σένα.  Στα περίπου 55 λεπτά που διαρκεί το “Emotions”, θα ακούσεις ποιοτικό europower, όπως το όρισαν συγκροτήματα σαν τους Sonata Arctica και τους Stratovarius. Το νέο album συνεχίζει ποιοτικά από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του “Dream Alive”, με τον τίτλο “Emotions” να είναι ενδεικτικός του δίσκου, αφού οι Φινλανδοί με τις έντεκα mid tempo συνθέσεις (δέκα συν ένα bonus κομμάτι στη special έκδοση), σε ταξιδεύουν με οδηγό συναισθήματα όπως οργή, λύπη, χαρά, μελαγχολία.

Η “παλιοσειρά” Jarmo “Jappe” Myllyvirta, πραγματικά “ζωγραφίζει” και “ντύνει” τις συνθέσεις των Excalion με εμπνευσμένες στα πλήκτρα μελωδίες.  Ο τραγουδιστής Marcus Lang, που η χροιά της φωνής του σου φέρνει στο νου τον Marco Hietala (Nightwish, Tarot), κάνει και εδώ καλή δουλειά, όπως στο “Dream Alive”, και ακούγεται πιο σίγουρος στις ερμηνείες του. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος στέκονται και αυτά πολύ καλά, με το rhythm section να είναι αρκετά “δεμένο” και με τις κιθάρες να προσφέρουν στις συνθέσεις είτε “συνομιλώντας” μουσικά με τα πλήκτρα, είτε παίζοντας τεχνικά, “κοφτά” solos. Συνθέσεις  που ξεχωρίζουν είναι το “Trust”, με το μελαγχολικό του ρεφραίν , το “Sunshine Path” που είναι το πιο “πιασάρικο” τραγούδι του δίσκου και φυσικά το φανταστικό επτάλεπτο “Callsigns”, που κλείνει ιδανικά το δίσκο.

Δεύτερος, αξιόλογος, σερί δίσκος για τους Excalion, οι οποίοι δείχνουν να έχουν πάρει φόρα, με το “Emotions” να είναι σίγουρα στη δεκάδα των καλύτερων power metal κυκλοφοριών για το 2019. Όσοι αγαπάτε το power επενδύστε άφοβα στο “Emotions”, με την αίσθηση της απόλαυσης να είναι αυτή που θα σας μείνει στο τέλος.

https://www.facebook.com/ExcalionBand/

EXCALION – Trust

558

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.