FREAKS AND CLOWNS: “Freaks And Clowns”

Υπάρχουν μπάντες που παλεύουν χρόνια να καθιερωθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους παράδοση στο χώρο της rock και metal μουσικής, ενώ κάποιες άλλες από τη “γέννησή” τους έχουν αυτό το χάρισμα. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, φαίνεται πως ανήκουν οι Freaks And Clowns και το ομώνυμο ντεμπούτο album τους έρχεται να μας μυήσει στο δικό τους hard rock/heavy metal σύμπαν.

Οι Σουηδοί hard rockers/heavy metallers, δημιουργήθηκαν μόλις το 2017 από τους Johan Lindstedt, ιδρυτικό μέλος των Astral Doors και Chrille Wahlgren γνωστού τραγουδιστή στη χώρα του, όταν συναντήθηκαν στο studio για να ανταλλάξουν κάποιες ιδέες. Το “Freaks And Clowns”, είναι η επισφράγιση αυτού του project και η πρώτη ολοκληρωμένη επίσημη δουλειά του group.

Οι Freaks And Clowns κινούνται μεταξύ του hard rock και του melodic heavy/power metal, με έναν πιο μοντέρνο προσανατολισμό και χωρίς να αποφεύγουν αυτή την “dirty attitude” του rock ‘n’ roll, όπως μας τη μετέφεραν μπάντες σαν τους AC/DC, Motorhead, Audioslave, Saxon και άλλοι.

Βλέποντας το εξώφυλλο του album, σίγουρα δε φαντάζεσαι τι είναι αυτό που θα σε “χτυπήσει” σε λίγο. Μάλλον περιμένεις κάτι πιο “επιθετικό”, thrashy και brutal, παρά ένα hard rock/heavy metal δίσκο. Και όμως, από τις πρώτες κιόλας νότες του, μπορεί να είναι “επιθετικό” χωρίς να είναι thrash, ενώ ξεχνάς ότι brutal έχεις σκεφτεί και ακούς ένα κράμα AC/DC, early Saxon και Audioslave να σε “χτυπά” αλύπητα και ακόμα δεν έχεις δει (μάλλον ακούσει) τίποτα! Η φωνή του Wahlgren, θυμίζει κάτι από Byfford, Scott και του πρόσφατα εκλιπόντος Cornell, με όλο αυτό το γρέζι, “φτύνοντας ροκσταριλίκι” σε κάθε άσμα του δίσκου.

Από μουσικής πλευράς, νομίζω ότι η νεοσυσταθείσα μπάντα δε θα μπορούσε να ακούγεται καλύτερα. Αυτός ο συνδυασμός hard rock και melodic heavy/power metal, σε μία πιο μοντέρνα φόρμα, έχει ταιριάξει απόλυτα πάνω στη φωνή του Wahlgren και με την αρωγή και των συνθέσεων, έχουν δημιουργήσει το απόλυτο τρίπτυχο της επιτυχίας του group. Γιατί όταν το ντεμπούτο σου ακούγεται τόσο “ανεβαστικό” και τόσο φρέσκο, η επιτυχία είναι σίγουρη. Είναι τρομερό, το πώς οι Freaks And Clowns κατάφεραν να δημιουργήσουν κομμάτια που να μη μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο είναι το καλύτερο και ακούγοντάς τα να σου βγάζουν το ίδιο ευχάριστο συναίσθημα ακόμα και μετά από πολλές ακροάσεις.

Πώς να μπορέσεις να διαλέξεις, ανάμεσα στα “Demons In Disguise”, “Creatures Of The Night”, “Heartbreak City”, το ομώνυμο “Freaks And Clowns” και το “All Hells Breaking Loose” και σε όλα τα υπόλοιπα, όταν σου φέρνουν την ίδια ανατριχίλα σε κάθε άκουσμα; Απλά, δε διαλέγεις! Είναι όλα σούπερ! Πατάς το play και το repeat και αφήνεσαι στη μαγική φωνή του Wahlgren και την παρέας του, να σε φέρουν σε μουσικό “οργασμό”. Ειδικά στα “Heartbreak City” και “King Of The Sun”, ο Wahlgren δίνει τα ρέστα του, σε “παίζει μονότερμα” και σου ρίχνει γκολ στο 90’, αφήνοντάς σε με τη χαρά του αποτελέσματος. Μεγάλοι παίκτες, όλοι τους.

Οι Freaks And Clowns, εκπέμπουν ύφος rockstar, έχουν το album που θέλουν και ετοιμάζονται να κατακτήσουν τους απανταχού οπαδούς της rock και metal σκηνής. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους, είναι ένα μνημείο του είδους, σαν αυτά που παλιότερα δημιούργησαν οι μεγάλοι της rock και metal μουσικής. Δε ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω που να το ξεπεράσει, όπως επίσης και αν οι ίδιοι μπορούν να το συναγωνιστούν, αλλά το “Freaks And Clowns” είναι από τώρα κλασσικό. Σίγουρα ένα από τα albums της χρονιάς, ασυζητητί!

https://www.facebook.com/freaksandclowns/

Freaks and Clowns – Demons in disguise

515

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.