SAVAGE MASTER: “Myth, Magic And Steel"

Βγάλτε τα δερμάτινα από τη ντουλάπα, φορέστε τα καρφιά σας, καβαλήστε το σιδερένιο ‘’άτι” σας και υψώστε τις μπύρες σας γιατί οι Savage Master είναι εδώ! Αν έχετε επιθυμήσει το ευθύ, in your face, true metal, τότε το ‘’Myth Magic And Steel” είναι αυτό που αναζητάτε.

Οι αμερικανοί heavy metallers, δημιουργήθηκαν το 2013 αλλά δείχνουν να έχουν βγει από τα πιο ‘80s όνειρα μας. Μέσα σε 6 χρόνια, έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν δύο albums και δύο Eps με το ‘’Myth, Magic And Steel” να είναι το τρίτο και ‘’φαρμακερό” αφού πρόκειται για τη καλύτερη τους κυκλοφορία μέχρι τώρα.

Οι Savage Master, δείχνουν να στήνουν ‘’τοτέμ” στις heavy metal θεότητες των ‘80s με προεξέχοντες τους Accept, Judas Priest και άλλων θρύλων της δεκαετίας οργίων του metal. Ωμό, true heavy metal, με κάτι από speed metal και riffs που σε ‘’σκοτώνουν” από το πρώτο δευτερόλεπτο, οι Αμερικανοί metallers στήνουν ένα ‘’γλέντι” από αυτά που μας έκαναν να αγαπήσουμε αυτή τη μουσική.

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι, το ‘’Myth, Magic And Steel” έχει όλο το πακέτο για να σε κάνει να πεις ‘’that’s what I am talking about” που λένε και στο χωριό μου. Feeling, ατμόσφαιρα, συνθέσεις και riffs, εναρμονίζονται τέλεια δημιουργώντας ένα ελκυστικό και συνάμα άνευ προηγουμένου μουσικό ‘’όργιο”. Θέλετε να μιλήσουμε για τα φωνητικά; Νομίζω ότι η Stacey Savage, βάζει πολλούς από τους νέους performer κάτω με τη γεμάτη γρέζι και πάθος φωνή της κάνοντας μας να μιλάμε για μία value for money κίνηση της μπάντας με τη πρόσληψη της. Κομμάτια όπως τα ‘’Lady Of Steel”, ‘’Far Beyond The Grave” και το ομώνυμο ‘’Myth, Magic And Steel”, μετατρέπονται σε ύμνους με τη χαρακτηριστική φωνή της και τις ερμηνείες της.

Το group φαίνεται και ακούγεται πιο ώριμο πλέον, να γνωρίζει τι θέλει, πιο δεμένο από ποτέ και με τα τραγούδια να ταιριάζουν περισσότερο στον ήχο των Savage Master και στην ‘80s φιλοσοφία τους. Οι γρήγοροι ρυθμοί, εναλλάσσονται όποτε και όταν πρέπει με mid tempo μελωδίες και το album κλείνει με το επικό ‘’Warrior vs. Dragon” των οκτώμισι λεπτών όπως γινόταν καποτε σε πολλά albums. Περιττό να πω, ότι η παραγωγή δε διαφέρει σε τίποτα από τις παραγωγές που βλέπαμε πίσω στα ‘80s. Ακόμα και οι συνθέσεις θυμίζουν έντονα τις μέρες δόξας του heavy metal.

Ένα ακόμα στοιχείο που θα σε εκπλήξει ευχάριστα, είναι αυτό το αίσθημα ευεξίας, που θα σε ‘’ανεβάσει” όταν πατήσεις το play. Δε ξέρω πόσοι το πετυχαίνουν πλέον στις μέρες μας, αλλά εδώ είναι διάχυτο και αυθόρμητο σε όλο το δίσκο. Αυτό από μόνο του, κάνει το album ακόμη πιο ‘’απαραίτητο” στον old school μεταλλά και όχι μόνο. Άλλωστε, μία τέτοια ατμόσφαιρα δεν επιζητούμε σε ένα metal δίσκο; Μια ‘’ανεβαστική”, που να σε κάνει να ξεχνιέσαι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να σε ταξιδεύει σε πιο ωραία ‘’μέρη”; Ε, το ‘’Myth, Magic And Steel” στη χαρίζει απλόχερα τραγούδι με το τραγούδι. Ακόμη και οι mid tempo εκτελέσεις και ερμηνείες των ‘’The Owl” και ‘’High Priestess”, σου αφήνουν μια γεύση μυστηρίου να περιπλανιέται στον αέρα, μία γεύση που σε κάνει να τα ακούς ξανά και ξανά για να πιάσεις το νόημα.

Τελικά, το ‘’Myth, Magic And Steel” είναι ένας δίσκος που σου ξυπνάει τα ‘80s ‘’άγρια” ένστικτα και σου μεταφέρει όλη την ενέργεια που κρύβεται πίσω σε αυτή τη δεκαετία. Είναι ο ορισμός του heavy metal και ο λόγος που μας έκανε να ασχοληθούμε με αυτή τη μουσική. Είναι το album, που θα πρέπει να έχουμε όλοι στη δισκοθήκη μας. Είναι heavy, από όλες τις απόψεις διάολε. Hail Savage Master!

423

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.