THE NEW DEATH CULT: “The New Death Cult”

Οι Ghost φαίνεται πως με το περίφημο μαρκετινίστικο κόλπο τους επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά μουσικών, που θέλει να βγει στο προσκήνιο.

Αποφασίζει λοιπόν, να το κάνει δημιουργώντας λίγη μυστικοπάθεια όσο αφορά στις ταυτότητες τους (επιλέγοντας ψευδώνυμα και φορώντας μάσκες). Έτσι πράττουν και οι Νορβηγοί The New Death Cult που ευτυχώς όπως και οι Ghost, έχουν και όμορφη μουσική να στηρίζει την εικόνα τους, που μάλλον δεν είναι αυτό που θα περιμένεις.

Οι Alpha, Beta, Gamma, Delta, εκτός από πρώτα τέσσερα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου, είναι τα μέλη των The New Death Cult που σαν πρώτη εντύπωση παίζουν έναν συνδυασμό Kiss, desert rock, psych rock και 80s rock τύπου Journey, ενώ σε κάποια κομμάτια τους έχουν παρόμοια αισθητική με τους Foo Fighters ή τους Biffy Clyro.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας των TNDC είναι απεριόριστα διασκεδαστικό και δεν του λείπει η ουσία, αφού συνθετικά τα τραγούδια τους έχουν ενδιαφέρον και το συγκρότημα δεν ακούγεται να κάνει τίποτα στην τύχη. Ο ήχος τους είναι αμερικάνικα ραδιοφωνικός και σίγουρα με λίγο σπρώξιμο, θα αρχίσουν να προστίθενται σε billings μεγάλων festivals και ποιος ξέρει μπορεί να τους δούμε στα μέρη μας πριν γίνουν και αυτοί μεγάλοι και τρανοί.

H παραγωγή λάμπει σαν χρυσός και για αυτό είναι υπέυθυνος ο Stamos Koliousis (Kampfar, Keep Of Kalessin, Fight the Fight, Djerv ++), με την όλη διαδικασία να λαμβάνει χώρα στα Røffsound Studios, με vintage εξοπλισμό όπως αναφέρει το δελτίο τύπου. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο ο εξοπλισμός, αλλά ο ήχος τους είναι απόλυτα σύγχρονος και φρέσκος, μη θυμίζοντας παλιές εποχές ή προσπάθειες σαν εκείνες της σουηδικής retro rock σκηνής.

Αρχικά, φοβόμουν πως θα συναντήσω ένα κακέκτυπο των Ghost, αλλά ευτυχώς οι 4 Νορβηγοί με διέψευσαν. Θα τους έχω στο στόχαστρο λοιπόν, και οι προσδοκίες που θα έχω για εκείνους θα είναι υψηλές!

Όσοι κράζουν τους Ghost, ας μην ακουμπήσουν, αν και οι TNDC δεν ισχυρίζονται πως παίζουν metal, οπότε κανείς δεν θα παρεξηγηθεί για τις  μουσικές ταμπέλες.

Απολαύστε τους! Το αξίζουν!

https://www.youtube.com/watch?v=a_csrrqRU-I

https://www.facebook.com/thenewdeathcult/

576

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.