CAPILLA ARDIENTE: “The Siege”

Χαράς ευαγγέλια για τους οπαδούς του doom metal. Φέτος, αν κάποιο είδος metal θα έπρεπε να πάρει βραβείο καλύτερης “φουρνιάς” δίσκων, αυτό θα ήταν το doom. Candlemass, Crypt Sermon, Monasterium και φυσικά Atlantean Codex, έχουν κυκλοφορήσει φανταστικές δουλειές και δίπλα σε αυτά τα ονόματα, πρέπει να προστεθεί και το όνομα των Capilla Ardiente.

Οι προερχόμενοι από τη Χιλή Capilla Ardiente, είναι πνευματικό παιδί του μπασίστα Claudio Botarro Neira (Procession) και του τραγουδιστή Felipe Plaza Kutzbach (Deströyer 666, Procession), με το υπόλοιπο line up να συμπληρώνεται από τους Julio Bórquez και Igor Leiva στις κιθάρες και Francisco Aguirre στα τύμπανα. Capilla Ardiente σημαίνει στα Ισπανικά φλεγόμενο παρεκκλήσι, που είναι ο τόπος όπου οι πρόσφατα θανόντες λαμβάνουν την κηδεία τους (δηλαδή, το σπίτι τους, μία εκκλησία ή οποιοδήποτε άλλο συγκεκριμένο μέρος, που συνήθως φωτίζεται από πολλά κεριά κηδείας). To “The Siege”, είναι ο δεύτερος δίσκος των Χιλιανών, με το ντεμπούτο τους “Bravery, Truth and the Endless Darknes” (2014) να είναι επίσης πολύ “δυνατή” κυκλοφορία.

 Ο νέος δίσκος συνεχίζει στα χνάρια του προκατόχου του, δηλαδή ένα μίγμα παραδοσιακού doom (Sabbath, Candlemass, Solitude Aeturnus) με ολίγο epic (Manowar, Bathory) και φυσικά θυμίζουν και τους συμπατριώτες τους Procession. To “The Siege” περιλαμβάνει 4 συνθέσεις, αλλά δεν είναι EP, αφού η συνολική διάρκεια του δίσκου ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Το καλό είναι ότι οι μακροσκελείς συνθέσεις δεν κουράζουν καθόλου και υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές μουσικών θεμάτων. Βέβαια, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στην ακρόαση του δίσκου για να νιώσεις τη “μαγεία” των κομματιών. 

H ατμόσφαιρα που έχει το album καταφέρνει και βγάζει το επικό στοιχείο που επιζητεί η μπάντα, με την ακρόαση του δίσκου να σου φέρνει εικόνες όπως το υπέροχο ασπρόμαυρο εξώφυλλο που κοσμεί το “The Siege”. Ο τραγουδιστής που άλλοτε ακούγεται σαν “βιβλικός προφήτης” και άλλοτε σαν στρατηγός που δίνει τα τελευταία παραγγέλματα πριν τη μάχη, σε συνεπαίρνει με τη φωνή του.  Τα δυνατά riffs είναι παντού στο δίσκο, διακοπτόμενα από μικρά ανυψωτικά solos όπου χρειάζεται, ενώ το “βαρύ και ασήκωτο” rhythm section που έχει ένα σταθερό μοτίβο σε όλο το δίσκο, “δένει” άψογα τον ήχο των Χιλιανών.

Δύο στα δύο λοιπόν για τους Χιλιανούς Capilla Ardiente, με το “The Siege” να είναι άξιος διάδοχος του “Bravery, Truth and the Endless Darknes”. Σίγουρα ένας must-buy δίσκος για τους φίλους του doom και όχι μόνο.

https://www.facebook.com/Capilla-Ardiente-276244682414001/

CAPILLA ARDIENTE – “The Crimson Fortress”

579

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.