Jacks Full: “Whatever”

Οι Jacks Full είναι ένα δυναμικό Αθηναϊκό hard rock trio, δημιουργήθηκε το 2014 και μας συστήθηκε την επόμενη κιόλας χρονιά με το ομότιτλο “Jacks Full” (Rockway’s review), το οποίο από τη μία αποκάλυψε μία δυναμική που άρχισε να ξεπροβάλει, κι από την άλλη, το σχήμα με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε να σταθεροποιηθεί και να εδραιωθεί ανάμεσα στις πολλές ανερχόμενες hard rock μπάντες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Οι Jacks Full, με επιμονή, θέληση, ταλέντο και πολλά “κιλά” rock ‘n’ roll αέρα στα μυαλά τους και το πνεύμα τους, κατάφεραν πολλά! Το βασικότερο, κατάφεραν να μεταδώσουν αυτή την τρέλα τους, “σαρώνοντας” με τις live εμφανίσεις τους, είτε άνοιγαν το Rockwave Festival με Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept (2018), είτε παίζοντας σε μικρότερες σκηνές ή θεατράκια. Τα έδιναν όλα και το κοινό το εισέπραττε.

Φέτος την Άνοιξη, κυκλοφόρησε η νέα τους δισκογραφική δουλειά υπό τον τίτλο “Whatever”,   που επιμελήθηκαν για αρκετό καιρό, και από τα πρώτα κιόλας ακούσματα, είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ποιοτικό album, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, αλλά κι από συνθετικής/μουσικής πλευράς.

Το “Whatever” είναι η απόλυτη συνέχεια του “Jacks Full” (2015) ως προς το ύφος και την δυναμική hard rock αισθητική/διάθεση κι επιπλέον τους “ανεβάζει σκαλοπάτι” αφού εξάλειψαν ατέλειες του παρελθόντος, δίνοντας μεγαλύτερη συνοχή στις ρυθμικές και μελωδικές τους γραμμές και παράλληλα τελειοποίησαν την ιδιαίτερη και πλέον χαρακτηριστική blues χροιά τους, συνδυάζοντάς την άριστα με την alternative metal προοπτική τους (ιδιαίτερα από το “Freedom Has A Price” και μετά).

Από τις πιο “γκαζωμένες” (“Head High”, “Bad Karma”) μέχρι τις πιο low tempo στιγμές τους (“Without You”, “Whatever”), το Αθηναϊκό heavy rock τρίο (Μιχάλης Απαρτόγλου -φωνή/μπάσο, Νίκος Σπάθας-κιθάρα, Βαγγέλης Καρδαμίτσης-τύμπανα) ροκάρει σε υψηλό επίπεδο και το “Whatever” πετυχαίνει ασυζητητί το στόχο του. Να διασκεδάσει μέχρι αυχενικού συνδρόμου!

Οι Jacks Full δεν είναι μία παρέα φίλων που απλά μαζεύτηκαν αποφασίζοντας να “τζαμάρουν” και σαφώς το “Whatever” δεν είναι ένα “ό,τι να ’ναι” πόνημα. Η νέα τους δουλειά αποπνέει αυθεντικότητα, εμπνευσμένες συνθέσεις, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και υλικό για δυνατά lives!

facebook.com/jacksfullband

instagram.com/jacks_full

jacksfull.com
 
Jacks Full – Freedom Has A Price

944

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.