HIVE: “Most Vicious Animal”

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έγιναν τη δεκαετία του 1980 ήταν η γέννηση του λεγόμενου D-beat drumming που τελειοποίησαν οι Discharge, δίνοντας ευκαιρία δημιουργίας μιας μεγάλης hc/punk σκηνής. To punk και το metal ήρθαν πιο κοντά και έτσι φτάνουμε στο 2019 για να μιλήσουμε για το νέο album των Hive, “Most Vicious Animal”.

Αν είσαι φίλος του συνήθως πολιτικοποιημένου crust punk, ειδικά της σουηδικής σκηνής, δηλαδή Wolfbrigade, Martyrdöd (έβγαλαν δισκάρα οι τύποι), Disfear κ.ο.κ., τότε η τετράδα από τη Minneapolis είναι η κούπα τσάι του γούστου σου.

Αν δεν σε πειράζει η μονοτονία του επαναλαμβανόμενου d-beat ρυθμού και παραβλέπεις την έλλειψη πρωτοτυπίας, επειδή σε ενδιαφέρει περισσότερο το πάθος των μουσικών στην απόδοση του σχεδόν ημιώρου υλικού, το τρίτο album των Αμερικανών Hive θα σε κάνει να φορέσεις τα σκονισμένα άρβυλα που σε περιμένουν στην ντουλάπα και να ψάξεις στο πατάρι τη ζώνη με τις σφαίρες.

Η παραγωγή είναι όπως πρέπει για το είδος. Ογκώδης, αρκετά βαβουριάρικη, με τα death φωνητικά να βρίσκονται στο επίπεδο εκείνο που αφήνουν τα τύμπανα να κάνουν κουμάντο.

Αν δεν έχεις σχέση με το crust punk μεν, αλλά γουστάρεις τους Entombed δε, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το ακούσεις και να ψάξεις τα παραπάνω αναφερόμενα ονόματα.

Εγώ πεθαίνω για και τέτοια! Αρχίζουν τα κρύα και θα φορέσω το τζάκετ με το ραφτό των Skitsystem με περηφάνια, ακούγοντας τους Hive και το νέο album των τεράστων Martytdöd.

455

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.