TWILIGHT FORCE: “Dawn of Dragonstar”

Ένα από τα νέα συγκροτήματα που έχουν προκαλέσει “ντόρο” τα τελευταία χρόνια είναι οι  Twilight Force. Το Σουηδικό σχήμα θεωρείται από πολλούς ότι είναι οι διάδοχοι των Rhapsody και μεγάλη ελπίδα του συμφωνικού power metal. Προσωπικά είχα πολλές ενστάσεις, ναι μεν είχαν κάποιες καλές ιδέες στον προηγούμενο δίσκο, αλλά οι αρκετά χαρωπές μελωδίες σε κάποια σημεία των συνθέσεων γκρέμιζαν ότι καλό έχτιζαν οι Twilight Force. Λένε ότι ο τρίτος δίσκος είναι αυτός που είναι κομβικός για την πορεία του κάθε συγκροτήματος και μάλλον οι Σουηδοί θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον, γιατί  το “Dawn of Dragonstar” είναι αρκετά αξιόλογος σαν δίσκος, καταφέρνοντας να αλλάξει τη γνώμη μου προς το πολύ καλύτερο γι’ αυτούς.

Το “Dawn of Dragonstar” είναι αρκετά πιο ώριμο από τον προκάτοχό του “Heroes of Mighty Magic”, οι χαρωπές μελωδίες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, δεν υπάρχουν πλέον οι “χαζές” εισαγωγές και οι, χωρίς νόημα, ομιλίες ανάμεσα στα τραγούδια για να φτιάξουν ατμόσφαιρα, που το μόνο που κατάφερναν είναι να ανεβάζουν το “γραφικόμετρο” στα ύψη. Οι Twilight Force έχουν καταφέρει να φτιάξουν κινηματογραφική ατμόσφαιρα στο album, με τον ακροατή να μπορεί να βυθιστεί μέσα στην ιστορία που ξετυλίγεται στον δίσκο. Πολλές συμφωνικές μπάντες έχουν το θέμα ότι “μπουκώνουν” τον ήχο τους, αλλά οι Twilight Force δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος, οι συνθέσεις έχουν αρχή, μέση και τέλος, και έχουν εκλείψει τα περιττά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η υπερβολική χρήση των πλήκτρων.

Μεγάλη αναβάθμιση έχουμε στα φωνητικά, με τον Christian Eriksson να αντικαθίσταται από τον έμπειρο Alessandro Conti (Luca Turilli’ s Rhapsody). Ο Conti πιο ώριμος από ποτέ, ανεβάζει επίπεδο τις συνθέσεις με την φανταστική φωνή του και κάνει σωστή χρήση των προσόντων του, χωρίς να τραγουδάει πάντα με full ένταση, αφήνοντας τις συνθέσεις να “αναπνεύσουν”.  Οι συνθέσεις πλέον σου βγάζουν το ζητούμενο επικό συναίσθημα και το album βρίθει από ωραία μουσικά θέματα. Επίσης, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά οι δύο κιθαρίστες, με τα solos να πρωταγωνιστούν στα περισσότερα τραγούδια.

Από την άλλη, στα αρνητικά του δίσκου είναι ότι τα τύμπανα ακούγονται εντελώς ψεύτικα, χωρίς φαντασία, λες και χρησιμοποίησαν drum machine. Δυστυχώς, οι “παιδικές μελωδίες” δεν έχουν φύγει τελείως, υπάρχουν ακόμα, αλλά ελπίζω στο επόμενο album να εξαφανιστούν διαπαντός. Καραγούσταρα με τα “Dawn of the Dragonstar”, “Thundersword” και “Hydra”, και έπαθα την πλάκα μου με το έπος 12 λεπτών, το “Blade of Immortal Steel”, που στη μέση έχει ένα φανταστικό Κινέζικο! Θέμα παιγμένο από τους δύο κιθαρίστες, πραγματικά μαγεία.

Πραγματικά, οι Twilight Force διένυσαν τεράστια απόσταση από τον τελευταίο τους δίσκο, με την βελτίωση να είναι θεαματική. Πλέον το “Dawn of Dragonstar”, τους βάζει στην ελίτ του power metal και μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

https://www.facebook.com/twilightforce/

Thundersword · Twilight Force

534

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.