THE PERFECT TREE: “Crown of Shyness” EP

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ατενίζατε τον κόσμο από την πλεονεκτική θέση ενός ψηλού δέντρου, απολαμβάνοντας την απόλυτη γαλήνη κι έχοντας μοναδικό σύμμαχο έκφρασης τη μουσική;

Ο Emiliano Aimone (μπασίστας, τραγουδιστής και συνθέτης) δημιουργούσε πριν από ένα χρόνο τους The Perfect Tree έχοντας κατά νου την νοσταλγική – παιδική αυτή ιδέα, της αφ’ υψηλού προοπτικής και θέασης των πραγμάτων, αποκρυσταλλωμένης σ’ αντίστοιχο μουσικό πνεύμα.

Το EP που έφτασε στα χέρια μας φέτος το καλοκαίρι, υπό τον τίτλο “Crown of Shyness”, είναι μια πρόταση που θα κλείσει το μάτι στους θιασώτες της worldbeat του Peter Gabriel και του Sting, με αρκετές δόσεις από το trip hop των Massive Attack σε μια παραγωγή που προσεγγίζει το “άριστα”.

Ήχος ανάλαφρος, ταξιδευτικός, που περνά από reggae μονοπάτια στην αρχή, αλλά στην συνέχεια τα πράγματα ακολουθούν μια κάπως πιο σκληρή χροιά, δίχως να απεμπολείται η ύστερη λυρικότητα της. Η στιχουργική αποτελεί ένα επίσης δυνατό σημείο των Ιταλών με θεματολογία που κινείται πολύ κομψά και ανάλαφρα από προσωπικά μέχρι οικουμενικά ζητήματα.

To “Megera (The crone from next door)” που ανοίγει το EP, έχει ένα Massive Attack  χαρακτήρα, όμως το γενικότερο περιτύλιγμα να κινείται σε ξεκάθαρα post-reggae φιλοσοφία, με την προφορά του Aimone να προσομοιάζει επιτηδευμένα προς την αγγλική accent της Καραϊβικής χερσονήσου (ίσως τόσο επιτηδευμένο τράβηγμα της προφοράς να ενοχλεί, αλλά μετά σαφώς μετριάζεται). Από το επόμενο κιόλας track (“War Machine”) το αποτύπωμα του Sting από τη δεκαετία του 90 (“Ten Summoner’s Tales” περίοδος) είναι εμφανέστατο, σε πιο “ηλεκτρισμένες” και electro συνθέσεις, οι οποίες πλαισιώνονται επιτυχημένα από όμορφα και ποικίλα samples, κάνοντας την ακρόαση σαφώς πιο ενδιαφέρουσα που βαδίζει μέχρι τέλους σ’ αυτό το ύφος.

Με το “Crown of Shyness” οι The Perfect Tree κατορθώνουν να ανέβουν ακόμα ένα κλαδάκι πιο κοντά στην κορφή του ιδανικού – τέλειου δέντρου τους, μεταφέροντας μας με επιτυχία τον απόηχο της παρούσας κατάστασης από μια αφ’ υψηλού ονειρεμένη προοπτική.

https://www.facebook.com/theperfecttree/

The Perfect Tree – Megera (The Crone From Next Door)

496

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.