SHE PAST AWAY : “Disko Anksiyete”

Πραγματικά μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτή των She Past Away. Ένα τούρκικο συγκρότημα το οποίο  έχει σπάσει τα δεσμά και έχει κατορθώσει να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, προκαλώντας θαυμασμό για όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, αφού από την αφάνεια έχει πετύχει να είναι το αντικείμενο της συζήτησης σε όλους τους gothic – darkwave κύκλους, φανερώνοντας την εξαιρετική δουλεία που κάνουν.

Έτσι το ντουέτο κατορθώνει με την τρίτη του δισκογραφική δουλεία το “ Disko Anksiyete”, να παγιωθεί μια και καλή στις συνειδήσεις των fans και να αφήσει πλέον το στίγμα του με καταλυτικό και καθοριστικό τρόπο, εμφανίζοντας διάθεση για πειραματισμό και εξέλιξη.

Παραμένουν πιστοί στις gothic καταβολές, αλλά  κατορθώνουν να μπολιάσουν  την μουσική  τους με πολλά  νέα  στοιχεία  χορευτικής φύσεως, κυρίως δημιουργώντας  ένα εκρηκτικό μείγμα  σύγχρονης  darkwave  μουσικής  που πραγματικά  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα  από τα μεγάλα  σχήματα του χώρου. Οι Sisters  of Mercy κρύβονται μέσα στις σκιές της δημιουργίας τους και ταυτόχρονα με την ιδιόμορφη χρήση της Τουρκικής γλώσσας, που πραγματικά δένει απόλυτα στην αισθητική τους, με την βαριά γοτθική προφορά, έχουν πάει το επίπεδο τους σε δυσθεώρητα  ύψη.

Ο ιθύνων νους Volcan Caner, πραγματικά  μεγαλουργεί  στον  τομέα  των συνθέσεων και των κιθάρων, αφομοιώνοντας και προσθέτοντας στοιχεία σκοτεινού λυρισμού στην μουσική των She Past Away, ενώ τα πλήκτρα και το drum machine από τον Doruk Ozturcan είναι το επιστέγασμα  της ατμόσφαιρας  και της καινοτομίας και φυσικό επακόλουθο όλων των παραπάν  είναι το ηχητικό αποτέλεσμα του “Disko Anksiyete”, από το οποίο είμαι πραγματικά σίγουρος  ότι θα τιμηθεί  δεόντως στα αντίστοιχα  gothic clubs.

Τραγούδια δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω, καθώς μου φάνηκε τόσο συμπαγές σαν album, που πραγματικά πιστεύω θα αδικούσα την προσπάθεια. Αισθάνομαι ότι μιλάμε για την πιο ώριμη δουλειά των She Past Away, φτιαγμένη με μεράκι και αγάπη από τους “γείτονες” μας, σίγουρα μια πρόταση που αξίζει της προσοχής μας.

She Past Away – Disko Anksiyete

623

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».