DARK VISION: “Gruesome Tide”

Οι Αθηναίοι Dark Vision, μια από τις μπάντες του κύματος των ελληνικών exreme σχημάτων που ξεπετάχθηκαν στα mid ’90s (κυρίως μετά το ορόσημο “Dead Poem” των Rotting Christ), επιστρέφουν δισκογραφικά αρκετό καιρό μετά την τελευταία τους εμφάνιση (7 χρόνια πριν) με το EP “Ingrowth”.

Με αλλαγές στη σύνθεσή τους οι Dark Vision μας παρουσιάζουν ένα 4-track single – προπομπό της νέας τους, δεύτερης full length δουλειάς μετά το debut “Full Moon Shines” από το μακρινό 2002.

Και τα τέσσερα κομμάτια είναι πολύ καλά για το είδος τους με το νέο “Gruesome Tide” να παρουσιάζει το παρόν της μπάντας. Γρήγορο death / black με Emperor-iκή απόχρωση και πινελιές Dissection-ικές (κυρίως λόγω των φωνητικών του τραγουδιστή / κιθαρίστα Μάρκου).

Επίσης εξαιρετικό το ρετουσάρισμα του ομότιτλου κομματιού “Dark Vision” το οποίο προέρχεται από το promo του 1998, με εμφανή την επιρροή από τους Rotting Christ (και θα έλεγα ότι με την επανηχογράφηση αναδύεται ένα Harakiri For The Sky συναίσθημα, κάτι που δείχνει μια σχετική αυθεντικότητα αν αναλογιστεί κανείς πότε γράφτηκε).

Από εκεί και πέρα συμπεριλαμβάνεται μια αρκετά καλή και πιστή διασκευή στο “Raise the Dead” των Bathory, με τη μεταφορά από την μπάντα να ανάγεται σε ηχητικά πλαίσια παλαιών Celtic Frost, ένα μήκος κύματος το οποίο διατηρείται και στο “Of Unknown Artist” το οποίο είναι ένα νέο κομμάτι σε rehearsal ακατέργαστη ηχητικά μορφή, αρκετά βαρύ και τεχνικό.

Σαν δείγμα επερχόμενης ολοκληρωμένης δουλειάς, το single εγείρει προσδοκίες και πιθανολογώ ότι η επιστροφή των Αθηναίων στα δισκογραφικά δρώμενα θα δώσει κάτι πολύ αξιόλογο στους death / black ακροατές. Επαρκές ηχητικά (πάντα σηκώνει βελτίωση η παραγωγή, ειδικά στο είδος που διαπραγματεύεται η μπάντα), καλοπαιγμένο όσο και συνθετικά αξιόλογο metal. Αναμένω το album, το πρόσημο προς το παρόν είναι θετικό.

https://www.facebook.com/Dark-Vision-Official-171773309559011/

Dark Vision “…Of Unknown Artist” Rehearsal (Unreleased)

605

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.