THE DRIPPERS: “Action Rock”

Ο τίτλος του ντεμπούτου album των Σουηδών The Drippers μπορεί να εξηγήσει πανεύκολα το μουσικό περιεχόμενο αυτού χωρίς καν τη συντακτική μου βοήθεια.

Ως “Action Rock” έχουν περιγραφεί σκανδιναβικές μπάντες που έφεραν νέα πνοή στο rock ‘n’ roll υψηλής τάσης, όπως οι (πολυαγαπημένοι μου) The Hellacopters, Gluecifer, Turbonegro, Flaming Sideburns και άλλοι, που πατώντας στα χνάρια των MC5, Stooges, Radio Birdman και KISS δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον και αξιέπαινο underground κίνημα.

Η παραγωγή του album έγινε από τον Tomas Skogsberg, που έχει δουλέψει με τους Hellacopters, Backyard Babies, New Bomb Turks και άλλους, δίνοντας στον ήχο του “Action Rock” αυτό που ακριβώς ζητούσε το συγκρότημα. Αλητεία, βρωμιά και μεθύσι! Ο ήχος θυμίζει πολύ έντονα “Supershitty to the Max” (Hellacopters) και “Ass Cobra” (Turbonegro). Ο δίσκος έχει έντονο το garage punk στοιχείο και με τη βοήθεια αρκετών Motorhead-ικών κιθαριστικών σημείων γίνεται λίγο πιο ελκυστικός.

Οι φίλοι λοιπόν, αυτού του “κινήματος”, καλά θα κάνουν να τους ακούσουν και να τους έχουν στη λίστα με τα notifications, διότι από ό,τι φαίνεται, θα έχουν την ευκαιρία να μας διασκεδάσουν σε έντονους ρυθμούς και στο μέλλον. Μην περιμένετε όμως, κάτι διαφορετικό. Μην περιμένετε κάτι που θα αλλάξει χρώμα στη νύχτα σας. Οι The Drippers θα σας σηκώσουν από την καρέκλα και θα σας αναγκάσουν να πιείτε ουίσκυ από το μπουκάλι, αλλά θα σας γυρίσουν πάλι σε κάποια από τα αριστουργήματα των προαναφερθέντων συγκροτημάτων για μια επανάληψη. 

Καθόλου κακό, αλλά πόσο θα το θυμόμαστε σε λίγο καιρό, είναι ένα ερώτημα!

https://thedrippersgbg.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/TheDrippersgbg/

608

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.