FAITHSEDGE: “Bleed for Passion”

Τέταρτο album για τους Αμερικανούς hard rockers Faithsedge, οι οποίοι επιστρέφουν τρία χρόνια μετά από τον προηγούμενό τους δίσκο “Restoration”, με το “Bleed for Passion” να είναι αρκετά καλό δείγμα σύγχρονου hard rock.

H μπάντα αποτελείται από γνωστά μέλη της Αμερικάνικης σκηνής, όπως ο Mat Starr (Ace Frehley/Mr. Big) στα τύμπανα, ο Tim Gaines στο μπάσο (ex-Stryper), ο κιθαρίστας Alex De Rosso (ex-Dokken) και ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος Giancarlo Floridia, και υπάρχει εδώ και μία δεκαετία περίπου. Παραγωγή και μίξη έκανε ο Alex De Rosso και το όμορφο artwork το φιλοτέχνησε ο Federico Mondelli (Frozen Crown/Be The Wolf).

Το “Bleed for Passion” πηγαίνει τον ακροατή στην εποχή της δεκαετίας του ’80 και των early ’90s, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι κιθάρες και τα μεγάλα ρεφραίν, διατηρώντας όμως μία σύγχρονη οπτική, τόσο στον ήχο όσο και στους στίχους που καταπιάνονται οι συνθέσεις του album. Η παραγωγή είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο και υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές. Δεν υπάρχουν καθόλου πλήκτρα και οι κιθάρες είναι το “άλφα και το ωμέγα” του δίσκου, με το “Bleed for Passion” να είναι μακράν η πιο κιθαριστική δουλειά των Faithsedge.

Άλλη μία διαφορά σε σχέση με το “Restoration”, είναι ότι ο Giancarlo Floridia αφοσιώνεται εξολοκλήρου στα φωνητικά του καθήκοντα, με τον τόνο που τραγουδάει να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός και o Alex De Rosso αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου τις κιθάρες. Κομμάτια όπως τα “Back From This” και η μπαλάντα “I Know I Need To Let You Go”, τραβάνε σίγουρα την προσοχή. Επίσης, υπάρχουν και συνθέσεις όπως τα “radio friendly” “Acceptance” και “Sky”, που φιλοδοξούν να γίνουν το επόμενο μεγάλο καλοκαιρινό hit. Γενικά δεν είναι από τους δίσκους που θα σε κάνει να βαρεθείς, αν και στο “Bleed for Passion” υπάρχουν ένα δύο τραγούδια που θα μπορούσαν να λείπουν και “ρίχνουν” λίγο τη μουσική αξία του δίσκου.

Η νέα κυκλοφορία των Faithsedge είναι ότι πρέπει για φίλους των Dokken, Mr. Big, Stryper και Skid Row, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ένα σύγχρονο hard rock δίσκο με ωραίες μελωδίες και πιασάρικα ρεφραίν.

https://www.facebook.com/faithsedge

http://www.faithsedge-music.com/ 

585

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.