DEAD FROG: “Burning Bridges”

Η Σερβία μπορεί να μη φημίζεται για την πλειονότητα των heavy metal σχημάτων της, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν αρχίσει και γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Dead Frog, είναι ένα “ζωντανό” παράδειγμα και το ντεμπούτο album τους είναι ο καλύτερος “καθρέπτης” του ήχου τους.

Οι Σέρβοι metallers είναι μία νέα μπάντα στο “παιχνίδι” του heavy metal, αλλά φαίνεται ότι πήραν το “ρόλο” τους πολύ στα σοβαρά από την αρχή της “θητείας” τους. Το “Burning Bridges”, που είναι και η πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια, έχει όλα τα εχέγγυα να τους καταστήσει “πρωταγωνιστές” στη σκηνή της χώρας τους και ένα ελπιδοφόρο σχήμα παγκοσμίως.

Το group, δε στάθηκε στις δοξασμένες ημέρες του “παρελθόντος”, αλλά θέλησε να δημιουργήσει με γνώμονα το “σήμερα”, έναν ήχο που θα τους φέρει στο απόγειο της καριέρας τους. Συνδυάζοντας πολλά είδη από τη σημερινή μουσική “πραγματικότητα”, όπως το alternative, το nu metal, το post metal, το ατμοσφαιρικό metal, πέτυχαν το δικό τους “heavy metal” ήχο, τον οποίο “γνωρίζουμε” πρώτη φορά με το νέο τους δίσκο “Burning Bridges”.

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι, οι Dead Frog φαίνεται ότι δε συμβαδίζουν με το “κύμα” της εποχής που θέλει τα groups να στρέφονται στα ’80s για να βρούνε τον ήχο που θα ήθελαν. Απλά, ασχολούνται με το μουσικό “παρόν” και μάλιστα δείχνουν να βγάζουν “θησαυρό” από αυτό. Ο συνδυασμός πολλών σημερινών ήχων μοντέρνου metal, με αρκετά alternative και ατμοσφαιρικά στοιχεία όπως και grunge περάσματα, καταλήγουν σε ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα, που γίνεται σήμα κατατεθέν της μπάντας από τη “γέννησή” της. Είναι αδύνατο να μη χαθείς στη “μαγεία” των “Trying To Break Me”, “Asleep”, “The Secret’s Key” και “When your Shadow Starts To Cry”, καθώς σου αφήνουν μία “γεύση” περισσότερης εσωτερικής “αναζήτησης” και τελικά “λύτρωσης”.

Η μπάντα, δε σταμάτησε στο ατμοσφαιρικό κομμάτι του δίσκου, αλλά έγινε και πιο heavy με το “66th”, “περπάτησε” σε πιο συναισθηματικά “μονοπάτια” με τα “Redemption” και “Can’t Rely On The Truth”, “άγγιξε” το nu metal με το “Deeper Than I Should”. Οι Dead Frog, δεν αρκέστηκαν σε ένα συγκεκριμένο μουσικό “μοτίβο”, αλλά προσπάθησαν και θα έλεγα κατάφεραν, να δημιουργήσουν ένα “πολυμουσικό” album, σαν μωσαϊκό σπιτιού παλιών δεκαετιών, που δίνει άλλη “αίγλη” στο επιχείρημα της μπάντας.

Νομίζω, ότι τελικά οι Dead Frog πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Να δημιουργήσουν ένα ντεμπούτο που θα τους βάλει για τα καλά στο “χάρτη” του heavy metal. Οι Σέρβοι, είναι σίγουρα το “next big thing” της μουσικής σκηνής της χώρας τους και με τέτοιους δίσκους δε θα αργήσουν να συναρπάσουν και το υπόλοιπο μεταλλικό κοινό. Ένα album, που απευθύνεται στο σύνολο των οπαδών του metal. Ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα, που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας στη σημερινή εποχή.

https://www.facebook.com/Dead-Frog-256772290779/ 

595

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.