ANTONELLO GILIBERTO: “The Strategy Of Chaos”



Γενικά, είναι αρκετά δύσκολο να με συγκινήσει ένα album χωρίς στίχους, μόνο με ορχηστρικές εκτελέσεις. Ένα instrumental album, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που δε γίνεται να περάσουν απαρατήρητοι, ακόμα και με μία τέτοια κυκλοφορία. Ο Antonello Giliberto, είναι ένας τέτοιος καλλιτέχνης και το νέο του album “The Strategy Of Chaos” είναι μία τρανή απόδειξη ότι ακόμα και χωρίς στίχους, μπορεί ένας δίσκος να “μιλήσει”.

Ο Ιταλός βιρτουόζος κιθαρίστας, έφτασε να εκκινήσει το solo project του το 2012 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει δύο albums, τα “The Mansion Of Lost Souls” του 2013 και “Journey Through My Memory” του 2015. Το “The Strategy Of Chaos”, είναι η τρίτη του δισκογραφική προσπάθεια και θα έλεγα η πιο “μεστή”.

Ο Antonello Giliberto ασχολήθηκε εξαρχής με το neoclassical power metal, με συμφωνικά στοιχεία και κάποια οπερετικά μέρη, προσθέτοντας κάποιες στιγμές και “περάσματα” από κλασσική μουσική και jazz. Η τεχνική και η ικανότητα συνδυασμού όλων αυτών των διαφορετικών ειδών, είναι αδιαμφισβήτητη από την πρώτη κιόλας νότα.

Το album, αν και instrumental, σου δίνει την εντύπωση ότι δεν του λείπουν οι στίχοι. Πατώντας το play και ξεκινώντας αυτό το μουσικό “ταξίδι”, σε απορροφά τόσο που δε σε ενδιαφέρει το στιχουργικό κομμάτι. “Μιλάει” εκεί που πρέπει, δηλαδή στο μουσικό σου “ένστικτο” και χωρίς πολλά πολλά σε “κερδίζει” με τα riffs, τα solos, τις μελωδίες του. Από το εναρκτήριο ομώνυμο κομμάτι “The Strategy Of Chaos”, “ποτισμένο” με τη μουσική πεμπτουσία του Giliberto, στο πιο θεατρικό “Beata Beatrix The Beautiful Vision”, και από το επικό “Artemisia’s Revenge” στο μπαλαντοειδές “Forgotten Mists”, με όλα τα συναισθήματα που μπορεί να σου βγάλει, ο δίσκος είναι “πλήρης”, αφού ακουμπάει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το power metal γενικότερα.

Αν θέλαμε δε να μιλήσουμε για mind blowing κομμάτια, νομίζω τα “Before The Battle” και “Wrath Of The Northmen” κερδίζουν επάξια αυτόν τον τίτλο. Οι κιθαριστικές ικανότητες και η τεχνική του Antonello Giliberto, φαίνονται ακόμα και σε πιο “απλά” για τον ακροατή κομμάτια, όπως το ακουστικό “Alone In The Empty Space”. Ο βιρτουόζος κιθαρίστας, έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά πολλά είδη που ομολογουμένως αν και διαφορετικά, “ταιριάζουν” μεταξύ τους. Symphonic, jazz, μέχρι και κλασική μουσική, είναι κάποια από τα “υλικά” του καλλιτέχνη που δημιούργησαν αυτό το μουσικό “ηχόχρωμα”, όπως επίσης και το “πάντρεμά” τους με το μοντέρνο στοιχείο του metal.

Ο Antonello Giliberto, έχει δημιουργήσει το instrumental album της χρονιάς αναμφίβολα. Ίσως το “The Strategy Of Chaos”, μπορεί να θεωρηθεί και ένα album-ορόσημο για τα instrumental albums του μέλλοντος. Σίγουρα, πρόκειται για μία εξαιρετική κυκλοφορία που θα κερδίσει πολλούς οπαδούς που εκτιμούν την τεχνική και τη δημιουργικότητα. Όπως επίσης είναι σίγουρο, ότι μπορεί να προσφέρει “υπηρεσίες” και σε οπαδούς που ασχολούνται με το “άθλημα” της κιθάρας και ψάχνουν κάτι πρωτότυπο.
 
https://www.facebook.com/antonellogilibertoofficial/

The Strategy of Chaos

566

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.