IMAGO IMPERII: “Fate Of A King”

Ψάχνεις κάτι επικό μα συνάμα συμφωνικό και αρκετά power που να σου θυμίζει US metal; Τότε, δεν έχεις παρά να ακούσεις τους Ιταλούς “μάστορες” Imago Imperii. Το νέο τους album με τίτλο “Fate Of A King”, έχει όλα όσα θέλεις να ακούσεις.
Οι Ιταλοί symphonic/power metallers ιδρύθηκαν το 2011 στη Bologna και έχουν να παρουσιάσουν ένα demo, ένα EP και το ντεμπούτο τους “Legendaria” του 2016. Μετά από τρία χρόνια “ανομβρίας”, επανέρχονται πολύ δυναμικά με το δεύτερο δίσκο τους “Fate Of A King”.

Οι Imago Imperii, δεν αλλάζουν “ηχητική τακτική”, παραμένοντας προσκολλημένοι στο συμφωνικό στοιχείο τους, εμπλουτίζοντάς το όμως σε αυτό το νέο εγχείρημα, με περισσότερες επικές “πινελιές”. Οι πηγές έμπνευσής τους άλλωστε, προδιαθέτουν για κάτι τέτοιο.

Θέλοντας να κάνουμε μία αποκρυπτογράφηση του album, θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα concept album αφού είναι εμφανής η “δομή” των κομματιών που αναφέρονται στη μεσαιωνική Αγγλία. Είναι δε φανερή η διάθεση της μπάντας να δείξει την “άνοδο” και την “πτώση” ενός βασιλιά, τους θρύλους που μπορεί να συνοδεύουν την περίοδο βασιλείας του, τις περιπέτειές του και τελικά το τέλος εποχής του. Η μουσική επένδυση του album είναι τέτοια, που σε κρατάει σε “εγρήγορση” να δεις τι πρόκειται να ακολουθήσει σε αυτό το ταξίδι στο Μεσαίωνα.

Τα κομμάτια του δίσκου είναι προσεγμένα από όλες τις απόψεις. Είτε συνθετικά, είτε η μουσική “δομή” τους, δείχνουν την πρόθεση της μπάντας να δημιουργήσει ένα album-σταθμό στη δισκογραφική διαδρομή του. Η πρόσθεση επικών στοιχείων και ο τόνος της φωνής του Gwarner, κάνουν ακόμη πιο απολαυστική την καινούργια δουλειά των Ιταλών metallers. Κομμάτια όπως τα “Saxon Warriors”, “Battle Of Stamford Bridge” και το ομώνυμο “Fate Of A King” είναι έπη και σίγουρα θα πρέπει να ψάξεις πολύ να βρεις κάποια ανταγωνιστικά τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Εντύπωση προκαλούν το “Marching For Hope” με την πιο rock διάθεσή του και φυσικά το μπαλαντοειδές “End Of An Era”, που αλλάζει μουσική “διάθεση” κατά τη διάρκειά του. Δε θα μπορούσα να μη σταθώ και στο γεγονός ότι τα riffs και solos του δίσκου είναι εξαιρετικά, θυμίζοντας σε κάποια σημεία τους θρύλους του US metal Jag Panzer.

Νομίζω ότι οι φίλοι του είδους βρήκαν το επόμενο άκουσμά τους. Ένα album-σταθμός για τη μπάντα και ένα από τα καλύτερα στο χώρο του. Σίγουρα θα κερδίσει τους οπαδούς του symphonic/power metal, ενώ θα “ακουμπήσει” και το χώρο του epic metal. Ας ελπίσουμε και σε ανάλογη συνέχεια.

https://www.facebook.com/imagoimperii/

554

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.