WOLF PRAYER: “Echoes of the Second Sun”

Οι Wolf Prayer είναι ένα γερμανικό hard rock τρίο κι έχουν ήδη στις τάξεις τους ένα EP, το οποίο έκανε κάποια σχετική αίσθηση στα εγχώρια δρώμενα προ 3 ετών, υπό το όνομα της μπάντας. Με αρκετές live εμφανίσεις τα χρόνια που ακολούθησαν, διατηρώντας σταθερή τη σύνθεση του σχήματος, αποφάσισαν να μπουν στο στούντιο και να ηχογραφήσουν μια full length δουλειά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου.

Τρεις από τις 4 συνθέσεις του EP τους “Wolf Prayer” με το οποίο μας συστήθηκαν περιλαμβάνονται και στο ντεμπούτο τους album, ελαφρώς ρετουσαρισμένες, συν 5 ακόμα που συμπληρώνουν το “Echoes of the Second Sun”, για το οποίο και ο λόγος.

Το ύφος τους κυμαίνεται μεταξύ My Sleeping Karma και Monster Magnet, με αρκετά στοιχεία να ελλοχεύουν και να αναδεικνύονται  από τους αγαπημένους Βερολινέζους Samsara Blues Experiment, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του album όπου οι ψυχεδελικοί τόνοι και ο πιο πολύπλοκος fuzz ήχος έχουν τα σκήπτρα.

Το παραπάνω συγγενές κράμα επιρροών, δημιουργεί ένα σύνολο συμπαγών συνθέσεων με stoner και blues μανδύα, μια νωχελική – βαριά αγριάδα και ελεγχόμενες εξάρσεις που αβαντάρονται από συμπαθητικά groove σφηνάκια. Δεμένος ήχος, ποιοτική παραγωγή, ακούγεται ευχάριστά· αλλά μέχρι εκεί!

Οι συνθέσεις δε χαίρουν σπουδαίας ή πιο περίπλοκης ενορχήστρωσης, όπως θ’ ανέμενε ο ακροατής από τέτοιου είδους σχήμα, προσπαθούν, δε, να ισορροπήσουν ανάμεσα σε ακατέργαστο grunge ήχο και “παραδοσιακή” hard rock ψυχεδέλεια, αλλά κινούνται σε πολύ ρηχά νερά, μιας και οι καλές τους ιδέες χάνονται από το μονόχνοτο τρόπο που προσπαθούν να τις αποτυπώσουν, καθώς και τη μέτρια τεχνική τους ή την πεπερασμένη φαντασία τους ώστε να περάσουν σε ανώτερα επίπεδα.

Θα το προσπεράσω ευγενικά.

Wolf Prayer “Shapeshifter”


 
https://www.facebook.com/WolfPrayer/

622

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.