THE FOREIGN RESORT: ”Outnumbered”

Σχηματισμένοι από το 2009 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, οι The Foreign Resort αυτά τα 10 χρόνια έχουν  περάσει πολλά και σίγουρα έχουν εξελίξει σε μεγάλο βαθμό το ύφος τους.

Οι παραστάσεις τους όλα αυτά τα χρόνια ιδανικές  μέσα από συμμέτοχες σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το WAVE GOTHIC TREFFEN και το NOCTURAL CULTURE NIGHT, διασφαλίζουν την ηχητική ποιότητα του συγκροτήματος που έχει εμφανίσει εξαιρετικές  δουλείες όπως τα“New Frontiers”(2014) και το “Offshore”(2010) ,με μεράκι διατηρώντας τα ψηλά standards του group,ακροβατώντας σε σκοτεινά μονοπάτια της  indie και alternative rock.

Αυτά όσον αφορά το βιογραφικό μιας υποσχόμενης και ανερχόμενης μπάντας , η οποία μας παρουσιάζει μια ακόμη εξαιρετική κυκλοφορία αφού το ”Outnumbered”έχει όλα εκείνα τα εφόδια για να τους ανοίξει τις πόρτες για τα μεγάλα σαλόνια.
Ο ήχος τους παραμένει αυθεντικός, οι σκοτεινές στιγμές είναι καθηλωτικές ενώ η πολυπλοκότητα των μουσικών δομών τους είναι ανεπανάληπτη. Οι επιρροές τους κυρίως ισορροπούν ανάμεσα στους Cure εποχής  “Pornography”με μα μικρή δόση που διέκρινα στα ηλεκτρονικά τους μέρη από Depeche Mode, σίγουρα ένας άκρως ενδιαφέρον συνδυασμός.

Στα κομμάτια τους η απόγνωση είναι έκδηλη και ο πόνος έχει μια γλυκιά μελαγχολία για κάτι που έμεινε μετέωρο. Οι αποχρώσεις είναι μαύρο και γκρίζο, είναι το ιδανικό soundtrack για ένα χαμένο  καλοκαίρι.

Τα τραγούδια είναι αρκετά radio friendly και catchy και σε αυτό βοήθα η εξαιρετική δουλεία που έχει γίνει στο σύνολο του album.Τα πάντα είναι τοποθετημένα αρμονικά και το συγκρότημα έχει δουλέψει  τα πάντα από την παράγωγη μέχρι τις κιθάρες στην πιο μικρή τους λεπτομέρεια και με την φοβερή κάλυψη στα φωνητικά μέρη από τον Mikkel Borbjerg Jakobsen’s  έχουμε ένα άρτιο post-punk της σύγχρονης εποχής.

Τα τραγούδια που ξεχώρισα κυρίως είναι τα ”Hot Summers”, ”Hearts Fade Out”, ”Obsessing”, ”She Is Lost” και το εκπληκτικό”In Gloom”.

Συνοψίζοντας ένα  άκρως ενδιαφέρων album  που τώρα το καλοκαιράκι θα εκτιμηθεί και θα ακουστεί δεόντως. Σίγουρα τους έχω στα υπόψη και αναμένω τις επόμενες ενέργειες τους .Well done Boys!!!!!

Facebook: https://www.facebook.com/artoffact/
Bandcamp: https://artoffactrecords.bandcamp.com/
Twitter: https://twitter.com/artoffact
Instagram: https://www.instagram.com/artoffact_records/

830

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».