INFINITAS: “Skylla” EP

Να πώ την αλήθεια τους Ελβετούς Infinitas δεν τους είχα ξανακούσει και όταν διάβασα στο promo ότι περιγράφουν τη μουσική τους σαν Folk Thrash Metal  δεν μπορώ να πώ ότι ενθουσιάστηκα. H ακρόαση όμως εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά
Ορμητήριο τους είναι η μικρή πόλη Muotathal στο κέντρο της Ελβετίας και υπάρχουν σαν συγκρότημα από το 2009.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Self-Destruction” τo 2015 και το πρώτο τους album “Civitas Interitus” το 2017. Η μουσική που παίζουν τελικά είναι Folk Heavy Metal με επιρροές από Amorphis, Children of Bodom, Wintersun, Ensiferum. Η μπάντα αποτελείτε από τους Andrea Böll στα φωνητικά, Selv Martone στη κιθάρα, Pirmin ‘Piri’ Betschart στα τύμπανα, Vocals, Percussion, Savannah Childers στο βιολί.

Το EP ουσιαστικά αποτελείται από τρία κομμάτια: τα “Skylla”, “Samael” και “Leprechaun”. Το “Skylla” ξεκινάει ωραία με τη βασική μελωδία παιγμένη στη κιθάρα και στη συνέχεια μπαίνουν και τα υπόλοιπα όργανα με μπροστάρη το βιολί που χρωματίζει εξαιρετικά τη σύνθεση. Η τραγουδίστρια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και το ρεφραίν σε κάνει να το σιγοτραγουδάς. Το όνομα του τραγουδιού είναι παρμένο από την ελληνική μυθολογία και παρόλο που είναι ευχάριστο κομμάτι μιλάει  για την κατάθλιψη που έρχεται μετά τον χαμό κάποιου αγαπημένου. Ωραίο τραγούδι, μου θύμισε αρκετά Amorphis.

Τα άλλα δύο τραγούδια είναι επανεκτελέσεις από το “Civitas Interitus”. Το “Samael” (ακουστική version) αναφέρεται στο γνωστό έκπτωτο άγγελο και περιγράφει την απογοήτευση που ένιωσε μετά την πτώση και πως αυτή μετατράπηκε σε τυφλή οργή. Αρκετά επικό κομμάτι με το βιολί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο , στο πνεύμα των Ensiferum. Το “Leprechaun” είναι instrumental και ο συνδυασμός κλαρινέτου με βιολί είναι άκρως επιτυχημένος, η σύνθεση καταφέρνει να σε ταξιδέψει και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη γιορτή κάποιου μεσαιωνικου βασιλιά.

Γενικά η παραγωγή είναι καλή με όλα τα όργανα να ξεχωρίζουν, υπάρχουν όμορφες μελωδίες, τα φωνητικά είναι εξαιρετικά και η χρήση εγχόρδων γίνεται με μέτρο χωρίς να μετατρέπονται τα τραγούδια σε χαζοχαρούμενες συνθέσεις. Οι Infinitas είναι ένα συγκρότημα που αξίζει να τσεκάρεις.

https://www.facebook.com/infinitasband/

INFINITAS – Skylla

535

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.