NECRONOMIDOL: “Voidhymn”

Η Ιαπωνία, μπορεί να μην είναι γνωστή για τη metal σκηνή της, αλλά είναι ο επίγειος μουσικός “παράδεισος” για κάθε metal μπάντα, αφού το κοινό δείχνει να ενδιαφέρεται για τη metal μουσική.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εγχώριες μπάντες, που έχουν ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια. Οι Necronomidol, είναι μία από αυτές και στο νέο τους δίσκο “Voidhymn” αποδεικνύουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι Ιάπωνες metallers, ιδρύθηκαν το 2014 και έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν τρία EPs, κάποια singles και δύο albums μέχρι τώρα. Το “Voidhymn”, είναι η τρίτη τους δισκογραφική δουλειά και νομίζω και η πιο ενδιαφέρουσα.

Και αυτό, γιατί οι Necronomidol εδώ καταφέρνουν να συνδυάσουν με μαεστρία, το heavy metal με τα synthwave και darkwave στοιχεία, τα οποία υπάρχουν από “γεννησιμιού” της μπάντας. Άλλωστε, οι Dan Terminus, Kazuma Hashida και Mr. Perkele, εγγυώνται με την προσωπική “σφραγίδα” τους, για το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το album, περιέχει δέκα κομμάτια που εναλλάσσονται μεταξύ heavy/power metal και synthwave/darkwave ύφους. Είναι φανερό, ότι τα πλήκτρα παίζουν ενεργό ρόλο στο δίσκο, αφού οι τρείς προαναφερθέντες “μάστορες” των synths, είναι και οι παραγωγοί του album των Necronomidol. Έτσι, οι symphonic/power ήχοι των “Dawnslayer” και “Thanatogenesis”, γίνονται πιο synth και darkwave στα “In Black” και “Samhain”, για να γυρίσουν και πάλι σε heavy φόρμες με το “Strange Aeons” και να κλείσουν με το “πάντρεμα” heavy metal/darkwave του “Skulls In The Stars”.

Σίγουρα, πρόκειται για μία ιδιαίτερη προσέγγιση της μπάντας και ένα πρωτοποριακό για τις ίδιες ύφος, που φαίνεται ότι ταιριάζει “γάντι” στον ήχο των Ιαπώνων metallers. Η συνεργασία με τους τρεις παραπάνω synthwave παραγωγούς, δίνει την “ώθηση” στον ήχο του group, που ήταν απαραίτητη για να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Και νομίζω, ένα βήμα αρκετά ελπιδοφόρο και “έξυπνο”, που φέρει τη “σφραγίδα” και των δύο συνεργατών, του group και των παραγωγών.

Νομίζω, ότι οι Necronomidol βρήκαν τον ήχο που τους ταιριάζει. Μία από τις σπάνιες φορές, που ένα “non metal” album με αφήνει άφωνο, λόγω της συνύπαρξης δύο διαφορετικών μουσικών ειδών. Η μπάντα, παραδίδει μαθήματα μουσικής συνύπαρξης με το “Voidhymn” και εμείς απλά προσπαθούμε να κατανοήσουμε τί είναι αυτό που μας “χτύπησε”. Εύγε στα κορίτσια, γιατί το αξίζουν.

https://www.facebook.com/necronomidol/

515

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.