SIXFORNINE: “Parallel Universe”

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου, ομώνυμου, album τους, οι Αθηναίοι SixforNine, επιστρέφουν στην δισκογραφία με το “Parallel Universe”.

Διατηρούν την ίδια σύνθεση, έχοντας ως τραγουδιστή τους τον Φώτη Bernando (ex-Septic Flesh), ο οποίος έχει αναλάβει και την “θέση” του παραγωγού. 

Τα εννέα τραγούδια που εμπεριέχονται στην νέα τους δουλειά, κινούνται στο στυλ του σύγχρονου Αμερικάνικου hard rock (πες το και alternative metal), αντλώντας επιρροές από συγκροτήματα όπως Godsmack, Stone Sour και Five Finger Death Punch.

Η επίδοση του Φώτη στα φωνητικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο, είτε τραγουδά μελωδικά, είτε κραυγάζει με μπόλικο “γρέζι” στα crescendos των τραγουδιών. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη, οι οποίοι προσφέρουν υψηλής ενέργειας μουσική που “προ(σ)καλεί” τα κεφάλια να κινηθούν στον ρυθμό της.

Κάθε ένα από τα κομμάτια που συνθέτουν το “Παράλληλο Σύμπαν”, έχει τουλάχιστον μία συνθετική ιδέα η οποία εντυπωσιάζει. Είτε πρόκειται για τα “βαρβάτα” κιθαριστικά riffs (στα “Every Cloud Has A Silver Lining”, “Bullet Off It’s Course” και “Sea Of Lies”), είτε για τις εντυπωσιακές όσο και έξυπνες “γέφυρες” (στα “Life Devouring Demons” και “More Than Words Can Say”), είναι φανερό ότι τα τραγούδια αυτά έχουν δουλευτεί στο έπακρο από την μπάντα. Ξεχωριστή μνεία αξίζει το ατμοσφαιρικό “Counting Stars (A Parallel Universe)”, το οποίο είναι “χτισμένο” πάνω σε μία επαναλαμβανόμενη groovy μπασσογραμμή και εξελίσσεται σπειροειδώς σε έναν επικό rock ύμνο.

Σχετικά με την παραγωγή, ένα μοναδικό παράπονο θα γράψω, για τον ήχο του ταμπούρου των τυμπάνων που δεν ακούγεται πάντα τόσο δυνατός όσο θα ήθελα. Κατά τα άλλα, ο ήχος είναι αρκετά διαυγής, για να ξεχωρίζει ο ακροατής τί παίζει ο κάθε μουσικός σε κάθε σημείο της μουσικής, ενώ τα tricks με τα ντουμπλαρισμένα φωνητικά αυξάνουν την ηχητική απόλαυση.

Κρίνοντας τελικά πως το “Parallel Universe” άξιζε την αναμονή του και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των SixforNine να κρατήσουν την σκηνή στην Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορώ παρά να προτείνω σε όλους τους ντόπιους οπαδούς του μοντέρνου “δυτικότροπου” rock, να το ακούσουν και να επιδιώξουν να τους δούνε σε μία συναυλία τους. 

Υ.Γ.: Οι SixforNine θα είναι ένα από τα support σχήματα για την 9η ημέρα του Release Athens Festival (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2019, και στην οποία headliners θα είναι οι Disturbed.

https://www.facebook.com/SiXforNine/

871

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.