BREATH AFTER COMA: “Woke Up In Babel”

Το πρώτο τους ολοκληρωμένο πόνημα “Leaders” με είχε ενθουσιάσει όταν καλέστηκα να το “κριτικάρω” τον Μάρτιο του 2017 (review).

Από τότε τους παρακολουθώ και τους ακούω να ωριμάζουν ολοένα και περισσότερο, καθώς δένουν σαν μπετόν-αρμέ.

Τώρα, μας παρουσιάζουν το νέο τους album “Woke up in Babel” και με τις πρώτες κιόλας ακροάσεις φαίνονται βήματα προόδου. Πιο δυναμική παραγωγή, συνεπής προσήλωση στον ήχο του αμερικάνικου (λεγόμενου) alternative metal και μικρός παραγκωνισμός των πιο συναισθηματικών σημείων χάριν της μουσικής βαρύτητας. 

Η φωνή του Ορέστη έχει γίνει πιο μεστή, ενισχύοντας ένα πολύ όμορφο γρέζι που διατηρεί, κάτι που γίνει εύκολα αντιληπτό στο ομώνυμο κομμάτι. 

Αν ψάχνεις να βρεις κάποιο γνωστό συγκρότημα του οποίου το στιλ μπορεί να έχει επηρεάσει τη σύνθεση αυτού του δίσκου (για να τα κάνουμε πενηνταράκια, δικέ μου), νομίζω πως το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό είναι οι Alice In Chains, με τους οποίους θα μοιραστούν τη σκηνή του Release Athens Festival στις 24 Ιουνίου. 

Από κει και πέρα, οι BAC χρησιμοποιούν κάποια έντονα heavy rock/stoner στοιχεία (για παράδειγμα στο “For Better Or Worse”) που ίσως να δουλέψουν σαν δίχτυα για να “παγιδεύσουν” ένα τεράστιο κοινό στη χώρα μας, το οποίο ακολουθεί κατά συρροήν τέτοιες μπάντες. Όταν το καλοσκέφτομαι, μου θυμίζει κάποιες στιγμές των Yellow Devil Sauce (να μην ψάχνουμε παραδείγματα μόνο στην αλλοδαπή), ειδικά στον τρόπο με τον οποίο κορυφώνονται τα κομμάτια. 

Αγαπημένες στιγμές το “Fireball“ με μια μικρή Cult-ίλα στις κιθάρες στο τελείωμα, το “Woke Up In Babel” στο οποίο δίνει ρέστα η φωνή του Ορέστη, το εξαιρετικό “We Are Falling Backwards” στο οποίο υπάρχουν κάποια Deftones-ικά ψήγματα και το “Make Amends” που κλείνει το δίσκο με τρόπο ιδανικό.

Για να το παίξουμε αλληγορικοί, οι Breath After Coma βαδίζουν στα σωστά πεζοδρόμια, προσπαθώντας ψυχαναγκαστικά να μην πατήσουν τους αρμούς και νομίζω πως όταν φτάσουν στο σταυροδρόμι, θα επιλέξουν τη κατάλληλη για αυτούς κατεύθυνση. ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΡΑΜΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ! Θα σας ισοπεδώσουν με την κάθε ευκαιρία.

606

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.